Main Content

Kto je najlepší exekútor pokutových kopov v Premier League?

štvrtok, 16. február 2017 11:41 | Autor: Jakub Vaverka

Kto je najlepší exekútor pokutových kopov v Premier League?
Kto je najlepší exekútor pokutových kopov v Premier League? | zdroj: © TASR

Penalty sú pre mužstvo v zápase obrovskou výhodou. O to viac, keď má v kádri klub hráča, ktorý sa z bieleho bodu mýli iba zriedka. Anglický denník Sun zverejnil zoznam futbalistov Premier League, ktorí sú najlepšími exekútormi pokutových kopov.

V prebiehajúcom ročníku Premier League boli diváci svedkami už 77 pokutových kopov. Máloktorý futbalista z najsledovanejšej súťaže na svete sa však môže pochváliť stopercentnou bilanciou z jedenásťmetrovej vzdialenosti.

Denník ​Sun priniesol menoslov futbalistov, ktorí sa z pokutového kopu v Premier League nikdy nemýlili. Víťazom pomyselného rebríčka sa stal stredopoliar z Pobrežia Slonoviny Yaya Touré. Kremenitý záložník, ktorý prišiel do Manchestru City v roku 2010, kopal v drese Sky Blues už jedenásť penált a nemýlil sa ani raz.

Na druhom mieste sa umiestnil bulharský veterán Dimitar Berbatov, ktorý sa v Anglicku preslávil predovšetkým v londýnskom Fulhame a Manchestru United. Počet jeho penaltových presných zásahov sa ustálil na čísle deväť.

Nasledujú Rickie Lambert a Jan Molby so siedmimi gólmi a hneď šesť futbalistov, ktorí z pokutového kopu skórovali šesťkrát – Elano, Gary Parker, Gylfi Sigurdsson, Stephen Hunt, Graham Alexander a Clive Wilson. Medzi aktuálnymi exekútormi penált v Premier League by sme stopercentného hráča hľadali len veľmi ťažko, nepremenných pokusov v posledných sezónach stále pribúda.