Main Content

Štyri najväčšie hrozby Arsenalu? Ancelotti prehovoril

streda, 15. február 2017 14:10 | Autor: Jakub Vaverka

Štyri najväčšie hrozby Arsenalu? Ancelotti prehovoril
Štyri najväčšie hrozby Arsenalu? Ancelotti prehovoril | zdroj: © TASR

Dnes večer sa môžeme tešiť na napínavé osemfinále Ligy majstrov medzi Bayernom Mníchov a Arsenalom. Papierovým favoritom je síce domáci FCB, avšak kouč Carlo Ancelotti si plne uvedomuje, že Kanonieri skrývajú v sebe niekoľko hrozieb.

Arsenal vyhral základnú skupinu pred parížskym PSG, avšak žreb mu do cesty privial nebezpečný Bayern Mníchov. Bavori skončili vo svojej skupine druhí, keď nestačili na Atlético Madrid. V osemfinále proti anglickému celku sú však podľa stávkových kancelárií jednoznačným favoritom.

Gunners a Bavori sú starí známi, v Lige majstrov sa stretávajú prakticky každoročne. Aj napriek pozícii favorita je kouč FCB Carlo Ancelotti zdržanlivý a hovorí o najväčších hrozbách londýnskeho celku. Jeho slová reprodukuje The Sport Bible.

„Aktuálna skupina hráčov Arsenalu je naozaj dobrá. Sú mladí a majú skutočne veľkú kvalitu. V ich tíme sa nachádza dobrý mix skúseností,“ začal bývalý tréner Chelsea, ktorý proti Arsenalu neraz nastúpil v Premier League.

Následne víťaz Ligy majstrov s Realom Madrid vyzdvihol najväčšie hviezdy celku Arsena Wengera. „Ich najdôležitejší hráči majú obrovskú kvalitu.  Sú nimi Alexis Sanchez, Mesut Ozil, Olivier Giroud a Theo Walcott. V útoku sú fakt nebezpečným tímom.“

Bookmakeri pasujú Arsenal do pozície jednoznačného outsidera a na tím z Emirates Stadium je  aktuálne vypísaný kurz, ktorý presiahol hranicu 7,0.  Faktom je, že počas minulých rokov sa v konfrontácii medzi Bayernom a Gunners vždy tešil z postupu ďalej nemecký mančaft. V uplynulých týždňoch sa však dá prinajmenšom polemizovať nad tým, ktorý z týchto veľkoklubov má lepšiu formu.