Main Content

Uvidíme El Clásico v USA? Má byť súperom Super Bowlu!

pondelok, 13. február 2017 14:55 | Autor: Jakub Vaverka

Uvidíme El Clásico v USA? Má byť súperom Super Bowlu!
Uvidíme El Clásico v USA? Má byť súperom Super Bowlu! | zdroj: © TASR

Anglický denník Daily Mirror priniesol správy o rokovaniach, ktoré by mohli priniesť súboj večných rivalov Realu Madrid a Barcelony do Zámoria. El Clásico by sa vraj mohlo stať sokom populárneho Super Bowlu.

Anglický denník Mirror prišiel s informáciou, podľa ktorej by mohli futbaloví fanúšikovia vidieť pred štartom ročníka 2017/2018 prestížne El Clásico na americkej pôde.  Podľa zverejnených správ by sa malo jednať o priateľské stretnutie, ktoré vraj dopomôže k zvýšeniu popularity futbalu na americkej pôde.

Zápas by bol odohratý na Hard Rock Stadium v Miami, ktorý bol otvorený len nedávno a pojme 65 tisíc fanúšikov. Ak by sa Američanom podarilo dotiahnuť španielskych gigantov a dohodnúť vzájomný duel, išlo by o prvé El Clásico od roku 1982, ktoré sa nehralo na španielskej pôde.

Informácie zverejnené Daily Mirror hlásajú, že pripravované americké El Clásico by bolo z polovice športovou udalosťou a z druhej časti zábavnou akciou. Dokonca sa objavili názory, že by sa malo jednať o súpera Super Bowlu.

Real Madrid a FC Barcelona sa tešia v Spojených štátoch amerických veľkej obľube. Dokazuje to aj fakt, že v roku 2014, keď sa Biely Balet stretol v Michigane s Manchestrom United, na zápas prišlo 109 000 divákov. 

Dejiskom zápasu je schválne zvolené Miami, pretože už v roku 2019 bude v tomto meste hrávať nový klub Major League Soccer, ktorý má pod palcom legendárny anglický David Beckham. V meste, kde sa ľudia bavia basketbalom či bejzbalom je však potrebné dostať ľuďom futbal do povedomia.