Main Content

Ronaldo mohol hrať za Juventus, dohoda ale zlyhala

pondelok, 13. február 2017 15:00 | Autor: Jakub Vaverka

Ronaldo mohol hrať za Juventus, dohoda ale zlyhala
Ronaldo mohol hrať za Juventus, dohoda ale zlyhala | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo, ktorý dnes oblieka dres Realu Madrid, mohol hrávať za Juventus Turín. Stará Dáma bola pred 15 rokmi veľmi blízko k získaniu portugalského talentu. Avšak CR7 do Serie A nakoniec neprišiel.

Bývalý športový riaditeľ Juventusu Turín Gianni Di Marzio prezradil, že pred pätnástimi rokmi bol krok od získania Cristiana Ronalda. Stará Dáma pracovala na dohode so Sportingom Lisabon. Do Portugalska sa mal sťahovať skúsený Marcelo Salas, opačným smerom mal putovať neznámy Ronaldo.

„Zavolal som svojmu klubu a povedal som im, že som videl niekoho, kto by mohol byť najlepším hráčom na svete,“ reprodukuje Di Marziovie slová portál 90min.com. 18- ročný CR nemal s prestupom do Turína žiaden problém, dohoda stroskotala na odmietnutí skúseného Salasa.

„V roku 2002 som rokoval o Cristianovom príchode do Juventusu, ale Salas neakceptoval podmienky. Kvôli pár miliónom eur. Salas nechcel Juventus opustiť a my sme prišli o možnosť získať Cristiana Ronalda. Jeho agent pozná tento príbeh veľmi dobre,“ uvádza Di Marzio, ktorý časť svojej kariéry strávil aj v Neapole.

Práve neapolské SSC už o dva dni vyzve Real Madrid na čele s hviezdnym Ronaldom. „Neapol musí hrať futbalovo. Výsledok bude závisieť od toho, aké medzery Madrid nechá vo svojej defenzíve. Sú veľmi rýchli. Stačia im dve prihrávky a sú pri vašej bráne.“