Main Content

Tréner Chelsea Conte: Fabregas je ako Pirlo

pondelok, 13. február 2017 14:58 | Autor: Jakub Vaverka

Tréner Chelsea Conte: Fabregas je ako Pirlo
Tréner Chelsea Conte: Fabregas je ako Pirlo | zdroj: © TASR

Taliansky kormidelník londýnskej Chelsea Antonio Conte nezvykne často meniť základnú zostavu. Na to v prebiehajúcom ročníku dopláca aj španielsky záložník Cesc Fabregas. Conte však neskrýva ku katalánskemu odchovancovi veľký rešpekt.

Energický kouč Antonio Conte v rozhovore pre denník Metroobdivne hovoril o španielskom záložníkovi Cescovi Fabregasovi. Aj napriek tomu, že rodáka z Arenysu de Mar väčšinou púšťa do zápasov až v samom závere.

Conte je podľa svojich slov veľkým fanúšikom barcelonského odchovanca. „Cesc je vynikajúci hráč, je to futbalový génius. Môžem o ňom hovoriť v rovnakých superlatívoch ako o Andreovi Pirlovi.“ Pirla Conte viedol v talianskej reprezentácie a v Juventuse Turín.

Fabregas je momentálne pre Conteho možnosťou číslo tri, prednosť dostávajú Nemanja Matič a N´Golo Kanté. „Niekedy musíte urobiť rozhodnutia, aby bol v tíme balans. Nezabúdajte, že na jeho pozícii hrá Kanté, o ktorom ľudia hovoria, že je najlepší v celej lige. Je tu taktiež Nemanja, ktorý predvádza naozaj fantastické výkony. Keď máte k dispozícii dvoch hráčov, ako sú títo dvaja, nie je to jednoduché. Avšak ja osobne preferujem, aby som mal problémy ako je tento.“

Kormidelník lídra Premier League si však uvedomuje obrovské kvality Cesca Fabregasa. „Ak Cesc nezabehne sto metrov za 10 sekúnd, je mu odpustené, pretože s loptou je génius. Má neskutočnú myseľ. So Cescom pracujeme na taktickej stránke a snažíme sa ho posunúť na novú úroveň.“