Main Content

Obrovský úspech Hamšíka. Aktuálne hrajú lepšie než on len dvaja futbalisti na svete!

piatok, 10. február 2017 16:58 | Autor: Jakub Vaverka

Obrovský úspech Hamšíka. Aktuálne hrajú lepšie než on len dvaja futbalisti na svete!
Obrovský úspech Hamšíka. Aktuálne hrajú lepšie než on len dvaja futbalisti na svete! | zdroj: © TASR

Renomovaný portál Squawka zameraný na futbalové štatistiky zverejnil prehľad najlepších futbalistov v prebiehajúcej sezóne. Hodnotenie je založené na hodnotení výkonu, ktoré štatistici tvoria na základe vopred určených kritérií.

Squawka Performance Score, vo voľnom preklade hodnotenie výkonov je podľa tvorcov odrazom pozitívneho prínosu hráča pre svoj tím v danom zápase. Jednoducho povedané, ide o algoritmus, ktorý dokáže určiť, ako veľmi konkrétny hráč pomohol svojmu mužstvu v stretnutí.

Portál Squawka zverejnil menoslov aktuálne najlepších futbalistov spomedzi TOP 5 európskych líg. Najlepším hráčom je podľa týchto štatistík Eden Hazard z londýnskej Chelsea, hneď za ním je hviezdny Lionel Messi z Barcelony, pričom na veľkú radosť slovenských fanúšikov je číslom 3 Marek Hamšík, kapitán SSC Nepol.

Vo všeobecnosti platí, čím vyššie skóre, tým lepšie hodnotenie. Hazard, ktorý ja prvej priečke sa môže tešiť z hodnotenia 1178. Marek Hamšík nestráca na Belgičana veľa, usadil sa na úrovni 1078. Dodajme, že druhý Messi je na úrovni 1173 a štvrtý Alexis Sanchez z Arsenalu, ktorý dýcha Hamšíkovi na chrbát má 998.