Main Content

Inter Miláno chystá gigantickú ponuku za Aguera

piatok, 10. február 2017 16:28 | Autor: Jakub Vaverka

Inter Miláno chystá gigantickú ponuku za Aguera
Inter Miláno chystá gigantickú ponuku za Aguera | zdroj: © TASR

Situácia argentínskeho útočníka Sergia Aguera v Manchestri je komplikovaná. Skúsený zakončovateľ sa ocitol v nemilosti trénera Guardiolu. Stále viac sa hovorí o jeho možnom odchode inam. Veľký interes o jeho služby prejavil Inter Miláno.

Manchester City informoval Inter Miláno, že ak chce v letnom prestupovom období kúpiť útočníka Sergia Aguera, musí si pripraviť astronomických 93 miliónov eur. V prepočte na libry sa jedná o  takmer osemdesiat miliónov.

Aguerova budúcnosť je plná otáznikov. Argentínčanovi sa v prebiehajúcom ročníku strelecky nedarí, dostáva taktiež viacej kartových trestov ako v minulosti. Okrem toho na jeho mieste aktuálne štartuje 19- ročný Gabriel Jesus. Januárová posila z brazílskeho Palmeirasu. Mladík, ktorý si okamžite získal dôveru Pepa Guardiolu.

Správy o veľkom záujme Interu Miláno priniesol anglický denník The Times, ktorý sa odvolal na portál Football Italia. „Inter deklaroval, že v letnom prestupovom období je pripravený investovať do nových posíl 400 miliónov eur. Milánčania sú jedným z klubov, ktoré monitorujú Aguerovu situáciu,“ píše football-italia.net.

Aguero prestúpil do Manchestru City v roku 2011, Atlético Madrid za jeho služby zinkasovalo 35 miliónov libier. V drese Sky Blues sa argentínsky reprezentant zapísal do streleckej listiny doposiaľ 113-krát v 168 zápasoch. Okrem Interu Miláno ho majú sledovať aj Paríž Saint-Germain a Real Madrid.