Main Content

Arsenal nevzdáva boj o ligový titul

piatok, 10. február 2017 16:26 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal nevzdáva boj o ligový titul
Arsenal nevzdáva boj o ligový titul | zdroj: © TASR

Londýnsky Arsenal vstúpil do nového ročníka Premier League výborne, následne však prišiel útlm, veľa stratených bodov a prehry s papierovo slabšími tímami. Momentálne Gunners strácajú na lídra ligy Chelsea priepastných 12 bodov. Kanonieri sa ale nevzdávajú.

Vo víkendovom derby Arsenal prehral na pôde Chelsea 1:3 a z deväťbodového náskoku Modrých pred svojím mestským rivalom sa stal náskok dvanásťbodový. Do konca súťaže ostáva už iba štrnásť zápasov a šanca Gunners na titul je už iba v teoretickej rovine.

S tým však nesúhlasí nemecký obranca Shkodran Mustafi, ktorý aj napriek nepriaznivej situácii ostáva optimistom. Jeho slová priniesol portál Goal.com. „Myslím si, že to bude ťažšie, ako doteraz, no stále verím, že to môžeme dokázať. Nevzdávam sa. Tak dlho, ako to bude možné, tak dlho o to budeme bojovať. Na konci uvidíme, či sme mali dostatok šťastia a kvality, aby sme ich dobehli.“

Arsenal síce prehral v dôležitom zápase s Chelsea, no zverenci Arsena Wengera vo veľkom doplácajú na bodové straty s papierovými outsidermi. „Domáci zápas proti Watfordu bol ako zo zlého sna (prehra 1:2). Prebrali sme sa neskoro, až po inkasovaní dvoch gólov. Späť sme sa vrátiť už nedokázali.“

Letná 35-miliónová posila z Valencie si myslí, že aj proti lídrovi Premier League mohol Arsenal urobiť viac. „Vedeli sme, že to bude na Stamford Bridge ťažké, no mohli sme vyhrať. Myslím si, že sme neurobili všetko, čo bolo v našich silách. Stále sme z toho sklamaní.“ Už zajtra Gunners hostia o záchranu bojujúci Hull City a musia bojovať naplno. Inak ich majstrovské nádeje utrpia ďalšiu ranu.