Main Content

Gabriel Jesus mal aj lukratívnejšie ponuky. Fernandinho vysvetlil, prečo zvolil Manchester City

piatok, 10. február 2017 16:09 | Autor: Jakub Vaverka

Gabriel Jesus mal aj lukratívnejšie ponuky. Fernandinho vysvetlil, prečo zvolil Manchester City
Gabriel Jesus mal aj lukratívnejšie ponuky. Fernandinho vysvetlil, prečo zvolil Manchester City | zdroj: © TASR

Brazílsky útočník Gabriel Jesus, ktorý od januára oblieka dres Manchestru City, vstúpil do Premier League vo veľkom štýle. Darí sa mu strelecky a verí mu aj tréner Guardiola. Jesus však mal na stole údajne aj lukratívnejšie ponuky, ako tú od Citizens.

Gabriel Jesus má iba 19 rokov, no už v prvých zápasoch v Premier League jasne naznačil, že jeho potenciál je obrovský.  Denník The Sun priniesol vyjadrenia Brazílčana Fernandinha, ktorý bol vrak jedným z dôvodom, prečo si GJ vybral transfer do mužstva z Etihad Stadium.

„Len som mu povedal, aby si vybral City. Aby sem prišiel. Hovoril som s ním a bol som k nemu úprimný,“ začal bývalý stredopoliar Šachťaru Donetsk. O dnes už ex- zakončovateľa brazílskeho Palmeirasu sa vo veľkom zaujímali aj ostatné veľkokluby.

„Veľa veľkých tímov chcelo, aby k nim prestúpil, hlavne Barcelona a Real Madrid. Povedal som mu, nech si zoberie kádre Barcy aj Bieleho Baletu a nech sa pozrie, koľko hráčov v jeho veku hráva pravidelne v základnej zostave,“ zverejňuje Fernandinho spôsob, akým radil svojmu mladšiemu krajanovi.

V Manchestri City Gabriel Jesus našiel Pepa Guardiolu, ktorý sa nikdy nebál dávať šancu mladším hráčom. „Povedal som mu, že v City nájde Pepa, ktorý dáva šancu mladíkom, a že šancu dostane aj on. Ak sa teda rozhodne pre prestup k nám. Možno nie v základnej zostave, ale časom sa na ihrisko určite dostane.“

Fernandinho však svoj prehovor zakončil tým, že na GJ netlačil, len sa s ním rozprával v priateľskej atmosfére. „Rozhodol sa sám. Ja som mu len kamarátsky povedal, čo si myslím.“