Main Content

Alexis Sanchez si stanovil podmienku pre zotrvanie v Arsenale

streda, 8. február 2017 12:18 | Autor: Jakub Vaverka

Alexis Sanchez si stanovil podmienku pre zotrvanie v Arsenale
Alexis Sanchez si stanovil podmienku pre zotrvanie v Arsenale | zdroj: © TASR

Čilský reprezentant Alexis Sanchez je najväčšou ofenzívnou hviezdou londýnskeho Arsenalu. O to viac vyvoláva diskusie jeho predĺženie aktuálnej zmluvy. Alexis sa totiž s Gunners stále nedohodol a vo veľkom sa hovorí o jeho odchode inam.

Platný kontrakt Aleixsa Sancheza na Emirates Stadium vyprší už počas leta 2018, pričom čím dlhšie sa Čiľan s Kanoniermi nedohodne, tým viac pôjde jeho prípadná prestupová cena nadol. Uvedomuje si to aj klubové vedenie. Kouč Arsene Wenger prehlásil, že chce, aby šikovný útočník ostal v jeho kádri, a že klub z červenej časti Londýna urobí všetko preto, aby s ním podpísal novú zmluvu.

Podľa portálu Goal.com je zotrvaniu v Arsenale naklonený aj samotný Alexis. Aby však ostal hráčom Gunners, stanovil si jednu podmienku. „Sanchezovo zotrvanie v Arsenale záleží od konečného umiestnenia Kanonierov v tejto sezóne,“ informuje medzinárodný futbalový portál.

Premier League je tradične extrémne vyrovnaná a snáď s výnimkou Chelsea nemôže ani jeden celok z TOP 6 s určitosťou povedať, že bude v nasledujúcom ročníku štartovať v prestížnej Lige majstrov. Práve umiestnenie v najlepšej štvorke je Sanchezovou podmienkou. Ak Arsenal v budúcej sezóne Champions League nastupovať nebude, Alexis v lete zmení dres.

Bitka o štyri miestenky v UCL bude ešte napínavá, no Arsenal aj v minulých sezónach potvrdil, že aj keď nezískava anglické tituly, v TOP 4 sa umiestniť pravidelne dokáže. Navyše, Gunners štartujú v osemfinále Ligy majstrov a v krajnom prípade sa do nasledujúceho ročníka tejto súťaže môžu pokúsiť kvalifikovať ako celkový víťaz.