Main Content

Kto sa stane novým trénerom FC Barcelona?

streda, 8. február 2017 12:28 | Autor: Jakub Vaverka

Kto sa stane novým trénerom FC Barcelona?
Kto sa stane novým trénerom FC Barcelona? | zdroj: © TASR

Aktuálny kormidelník FC Barcelona Luis Enrique má kontrakt s katalánskym gigantom len do konca tejto sezóny. Vo veľkom sa preto špekuluje o jeho odchode. Portál Calciomercato prišiel už v predstihu s menom údajného Enriqueho nástupcu.

Nová zmluva Luisa Enriqueho na Camp Nou sa rieši už niekoľko mesiacov, bývalý kormidelník Celty Vigo s klubovým vedením ale stále nenašiel spoločnú reč. Enrique je v metropole Katalánska šťastný, no po tom, ako s FCB vyhral všetko, čo mohol, sa objavujú šumy, že vraj hľadá nový kariérny impulz.

Samotný kouč odmieta špekulácie o svojej budúcnosti a tvrdí, že prípadná dohoda s vedením klubu bude témou na riešenie až keď Katalánci dohrajú všetky dôležité súťaže. Portál Calciomercato informuje, že Enrique sa s Barcelonou nedohodne a od leta budú mať Blaugranas nového kormidelníka.

Mal by sa ním stať energický Jorge Sampaoli, aktuálny boss andalúzskeho celku FC Sevilla. Sampaoli, ktorý dokázal vyhrať Copa América s Čile, bol s Barcou spájaný už minulý rok, ale v tom čase išlo iba o špekulácie. Čiľan je taktiež dlhodobo spomínaný aj s odchodom do Anglicka. Chcela ho londýnska Chelsea a teraz vraj o jeho služby usiluje Arsenal.

„Ak Enrique naozaj Barcelonu opustí, Sampaoli bude perfektnou náhradou,“ hlása taliansky portál zameraný na prestupy a špekulácie.  Jorge Sampaoli sa vyžíva v ofenzívnom poňatí hry, pričom pozná náturu hráčov z Južnej Ameriky, čo by mu v spolupráci s Messim, Neymarom, Rafinhom či Suarezom výrazne pomohlo.