Main Content

Pozícia Aguera v Manchestri City je ohrozená. Zmení v lete klub?

utorok, 7. február 2017 09:23 | Autor: Jakub Vaverka

Pozícia Aguera v Manchestri City je ohrozená. Zmení v lete klub?
Pozícia Aguera v Manchestri City je ohrozená. Zmení v lete klub? | zdroj: © TASR

Argentínsky útočník Sergio Aguero je suverénne najlepším strelcom Manchestru City posledných sezón. V prebiehajúcom ročníku sa mu však nedarí podľa predstáv a stále viac sa začína skloňovať jeho možný odchod z Etihad Stadium.

Sergio Aguero otvorene priznal, že jeho ďalšia budúcnosť v drese Sky Blues je v rukách klubu. „V troch mesiacoch, ktoré ostávajú do konca sezóny musím pomôcť klubu a uvidím, ako sa vedenie rozhodne o mojej ďalšej budúcnosti. Zistím či mám v klube miesto alebo nie,“ uvádza Argentínčanove slová portál 90min.com.

„Musím mužstvu pomôcť tak veľmi, ako sa len dá. Následné uvidím, či ma klub chce alebo nie,“ okomentoval Aguero svoju aktuálnu situáciu. Kormidelník Pep Guardiola totiž posadil populárneho „Kuna“ na lavičku náhradníkov a dáva šancu talentovanému Gabrielovi Jesusovi.

Jesus je momentálne hlavným súperom Aguera v boji o základnú zostavu. „Teraz sa musím pozerať na to, čo Gabriel Jesus robí na ihrisku a trocha sa učiť. Som na tom tak, ako som. V Európe som strávil veľa rokov hraním určitým spôsobom.“

Kouč Manchestru City Pep Guardiola tvrdí, že Argentínčan svoju šancu dostane. „Aguero bude hrať ešte veľa zápasov. Bude hrať s Gabrielom, bude hrať aj bez neho. Nateraz však ostávam verný rovnakej ofenzívnej trojici.“

V súvislosti s ďalšou budúcnosťou skúseného argentínskeho zakončovateľa sa vo veľkom spomína Real Madrid, ktorý vraj za jeho služby núka astronomických 75 miliónov libier. Dlhodobo „Kuna“ sleduje aj Barcelona, záujem má aj londýnska Chelsea.