Main Content

Posilní sa Martin o dvoch hráčov Slovana Bratislava?

utorok, 7. február 2017 10:31 | Autor: Jakub Vaverka

Posilní sa Martin o dvoch hráčov Slovana Bratislava?
Posilní sa Martin o dvoch hráčov Slovana Bratislava? | zdroj: © TASR

Slovan Bratislava čoskoro dohrá súťažný ročník 2016/2017 a približne tri mesiace pred Majstrovstvami sveta musia hráči tímu z hlavného mesta riešiť, ako sa udržia do šampionátu vo forme. Časť z nich si hľadá dočasné angažmán. Týka sa to aj dvojice bekov, ktorí by mohli zakotviť v Martine.

V závere uplynulého týždňa prišli Belasí aj o teoretickú šancu postúpiť do play-off KHL. Domáce prehry s Dynamom Moskva (1:2) a Víťazom Podoľsk (1:6)  znamenali, že vyraďovacie boje najlepšej európskej ligy budú bez slovenského zástupcu.

Nepríjemný problém však vznikol hráčom Slovana, ktorým sezóna týmto pádom skončí pred koncom februára, čo je na profesionálneho hráča veľmi skoro. Komplikáciou je to hlavne pre hokejistov, ktorí by si radi zahrali na májových Majstrovstvách sveta.

Hokejisti ako Žiga Jeglič, Tomáš Starosta, Michal Sersen či Ivan Švarný majú rozhodne na to, aby na svetovom fóre štartovali. Musia však byť v dostatočnej forme. To je dôvod, prečo hľadajú dočasné angažmány, ktoré by ich udržali takpovediac v „prevádzkovej teplote“. Posledným prípadom je zatiaľ bek Ivan Švarný, ktorý sa dohodol na pôsobení v Nitre.

Zaujímavé posily by mohol získať aj ďalší slovenský tím, MHC Martin. Šport7.sk informoval zdroj pohybujúci sa v blízkosti klubu, podľa ktorého vedenie modro- bielych v týchto dňoch usilovne pracuje na príchodoch dočasného kapitána Slovana Bratislava Tomáša Starostu a talentovaného mladého beka Patrika Báčika. Obaja hráči by posilnili Martinčanov do konca sezóny.

Oficiálne zatiaľ nič potvrdené nebolo, no šumom nahráva, že druhý menovaný už v tejto sezóne v niekoľkých dueloch dres MHC obliekol , pričom skúsený slovenský reprezentant 35- ročný Starosta má v Turci dobré vzťahy vďaka svojej hokejbalovej minulosti (pomohol tamojšieho celku Imperial Vitamins Martin k premiérovému slovenskému titulu v minulom ročníku, pozn.red.).

Tak či onak, ak by sa Martinčanom podarilo oboch obrancov skutočne dotiahnuť do svojho kádra, kvalita tímu z Turčianskej kotliny by výrazne stúpla. V obrane by sa totiž MHC mohlo okrem Starostu a Báčika spoľahnúť aj na skúsených borcov Tabačeka, Pulliho, Saliju či Koniga, ktorí sú doplnení šikovnými mladíkmi.