Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (9.6.2011)

štvrtok, 9. jún 2011 17:56 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (9.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (9.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Klose sa sťahuje do Ríma

Začíname potvrdením toho, o čom sa v posledných týždňoch intenzívne písalo. Lazio Rím dnes oficiálne predstavilo svoju novú posilu Miroslava Kloseho. Nemec s poľskými koreňmi podpísal s Laziom zmluvu na 2 roky. Pre druhého najlepšieho strelca v histórií nemeckej reprezentácie je to vôbec prvý zahraničný angažmán. Doteraz pôsobil iba v Bundeslige, kde obliekal dresy Kaiserlauternu, Werderu Brémy a Bayernu Mníchov.

Mexes posilou „rossoneri“


V Taliansku ešte chvíľu zostaneme. Úradujúci majster Serie A AC Miláno získalo skúseného stopéra Philippa Mexésa z AS Rím. Reprezentant Francúzska pôsobil v Ríme od roku 2004 a za AS odohral viac ako 180 stretnutí. Napriek tomu sa s Rimanmi nedokázal dohodnúť na predĺžení kontraktu. Mexés je považovaný za jedného z najlepších stopérov v Serií A.

Jež oficiálne posilou Polonie Varšava


Včera sa oficiálne „upiekol“ aj prestup slovenského reprezentanta Róberta Ježa. Ten sa po zimnom sťahovaní zo MŠK Žilina do Górniku Zabrze sťahuje znova a to do Polonie Varšava. Siedmy tím uplynulej sezóny poľskej Ekstraklasy podpísal s 29 ročným stredopoliarom trojročný kontrakt. Oficiálny prestupový poplatok za odchovanca nitrianskeho futbalu nebol zverejnený, no trhová hodnota Ježa podľa portálu transfermarkt.de by mala dosahovať úroveň 600 000 eur.

Wolfsburg zaujal Miralem Pjanic

Do nemeckej Bundesligy by mohol „nakuknúť“ talentovaný reprezentant Bosny a Hercegoviny Miralem Pjanic. O toho má vraj eminentný záujem Wolfsburg. Hráč Olympique Lyon, ktorý má za sebou vo svojich 21 rokoch odohraných 87 zápasov je vraj cenený na 9 miliónov eur. Pjanic by mal vo Wolsburgu nahradiť brazílskeho stredopoliara Diega.

Barčíkov návrat do Žiliny


Dnešnú rubriku zakončíme v domácej Corgoň Lige. Minuloročný majster MŠK Žilina získal zaujímavú posilu z Polonie Bytom a to navrátilca Miroslava Barčíka. Bývalý slovenský reprezentant sa po 2 rokoch v Poľsku vracia do klubu, v ktorom zažil svoje najväčšie úspechy. 33-ročný záložník podpísal so „Sošónmi” kontrakt na dve sezóny.