Main Content

Viktor Zeman: „Deň mám rozdelený na viacero blokov, kde sa práca strieda s oddychom.“

piatok, 3. február 2017 11:48 | Autor: Viktor Štefaňák

Viktor Zeman: „Deň mám rozdelený na viacero blokov, kde sa práca strieda s oddychom.“
Viktor Zeman: „Deň mám rozdelený na viacero blokov, kde sa práca strieda s oddychom.“ | zdroj: © TASR

Sú mladí, úspešní a v dobrej fyzickej kondícii. Reč je o slovenských „internetových“ podnikateľoch. Každý jeden z nich je inšpirujúca osobnosť, ktorá robí nám Slovákom tú najlepšiu prezentáciu doma aj v zahraničí. V mini seriály rozhovorov dostane každý z nich tie isté otázky a sami uvidíme, či sa dá zároveň podnikať a športovať, aká je ich ranná rutina či ako vyzerá príprava na dôležitý míting. Dnes majiteľ Quality Unit Viktor Zeman.

Viktor, prezraď nám akú máš rannú rutinu?

Vstávam naozaj skoro a prvá vec čo pozerám, keď otvorím oči je, či náhodou nie sú výpadky v našej cloud infraštruktúre. Často priamo zasahujem, ak sa niečo cez noc vyskytlo. Potom jednoznačne nasleduje káva. Deň mám rozdelený na viacero blokov, práca / oddych. Ráno chodím dosť pravidelne do posilňovne. Najmä na skupinové cvičenia alebo súkromné s trénerom. Napríklad aj na step aerobic alebo basic dance aerobic :-)

Praktizuješ nejaké fyzické cvičenie, ktoré Ti pomáha dosiahnuť lepšiu produktivitu v práci?

Robím mnoho športov, ale nikdy som žiaden nerobil kvôli práci. Aby som bol konkrétny, tak najmä lukostreľba, kiteboarding / snowkiting, bike, beh, spoločenský tanec.

Ako človek, ktorý postavil veľmi dobre fungujúcu firmu, ako sa pripravuješ mentálne na dôležitý rozhovor, míting, deň?

Žiadnu špeciálnu prípravu nerobím. Nesnažím sa za vecami vidieť vedu. Mám rád, ak sa veci riešia jednoducho a „polopate“.

Ako vnímaš horúcu tému práca - život balans, ako ho dodržiavaš pri svojom pracovnom vyťažení?

Neriešim to. Niekedy robím viac, niekedy menej. Viem však aj vypnúť na niekoľko týždňov a napríklad každý deň iba kitovať. Keď sme začínali v Quality Unit, boli aj obdobia, keď bolo bežné robiť 16 hodín denne, aj soboty a nedele.

Keby si mal vybrať jednu vec, rituál, osobu zo svojho dňa, čo Ti dodáva energiu, čo to je?

Tu je jasná odpoveď: Manželka a deti. Človek má rád istoty. A toto jedna z mojich istôt (okrem daní a smrti :-) ). S manželkou sme mnohokrát zhodnotili, že aj keď je vychovávať deti ťažké, bez nich by sme sa toľko v živote určite nenasmiali.