Main Content

Najlepšie defenzívy 5 najlepších európskych líg

piatok, 27. január 2017 10:01 | Autor: Timotej Gašper

Päť najkvalitnejších európskych futbalových líg sa už presunulo do druhej polovice sezóny, v ktorej sa bude rozhodovať o tituloch a vypadávajúcich. Ako sa hovorí, ofenzíva vyhráva zápasy, no defenzíva vyhráva trofeje. Šport7.sk predstavuje TOP 5 klubov, ktoré vo svojich ligách inkasovali najmenej gólov.

Ligue 1 – OGC Nice

Ligue 1 – OGC Nice

Počet inkasovaných gólov: 14

Vo francúzskej súťaži zatiaľ najmenej gólov obdržal prekvapivý ašpirant na titul z Azúrového pobrežia. Tím pod taktovkou známeho švajčiarskeho kouča Favreho predvádza v doterajšom priebehu sezóny skvelé výkony, za ktorými stojí najmä prepracovaná defenzíva. Medzi troma žrďami si veľké meno robí 22-ročný Francúz Yoan Cardinale, ktorý odchytal 19 z 21 ligových zápasov a až deväťkrát dokázal udržať čisté konto.

Obranu diriguje skúsený Dante, ktorý má bohaté skúsenosti najmä z Bundesligy, kde hrával za Bayern, Wolfsburg aj Gladbach, kde v minulosti spolupracoval práve s Lucienom Favrem. Nice je aktuálne len 2 body za vedúcim Monakom a ak sa nič výrazne nezmení, malý klub si môže bez debát nárokovať na ligový titul.


Foto: © TASR