Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (8.6.2011)

streda, 8. jún 2011 19:17 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (8.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (8.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Nákupy Malagy pokračujú

Začíname v Španielsku v Malage, ktorá zdá sa počas tohto prestupového obdobia pracuje veľmi intenzívne a chce v tom naďalej aj pokračovať. Tento krát sa klub z La Ligy zameral na stredopoliara Olympique Lyon Jérémyho Toulalana. 27-ročný francúzsky reprezentant vraj už odcestoval do Španielska, kde by sa mal jeho prestup „upiecť“. Prestupová cena za Toulalana, ktorý pôsobí v Lyone od roku 2006, by sa mala pohybovať v  rozmedzí 10 až 15 miliónov eur.

Neuer definitívne v Bayerne

Prestup možno najtalentovanejšieho brankára súčasnosti Manuela Neuera zo Schalke 04 do konkurenčného Bayernu Mníchov je definitívne spečatený. Mladý reprezentant Nemecka podpísal s Bavormi zmluvu na 5 sezón. Bayern vyfúkol Neuera Manchestru United, ktorý oňho prejavil obrovský záujem hlavne po famóznych výkonoch v semifinále Ligy majstrov v drese Schalke.

Cahill na odchode z Reebok Stadium


Ďalšia špekulácia sa spája zo stopérom Boltonu Wanderers Gary Cahillom, ktorého sú „The Trotters“ ochotní uvoľniť za prestupovú čiastku 17 miliónov libier. O Cahilla sa vraj veľmi intenzívne zaujímajú londýnsky „The Gunners“ a arabskými šejkami vyšperkovaný Manchester City. Anglický reprezentant pôsobí v Boltone od sezóny 2007/2008.

Jenkinson prvou posilou „kanonierov“


Pokračujeme v Premier League, kde svoju prvú letnú posilu získal londýnsky Arsenal. „Wengerovci“ dnes oficiálne oznámili, že získali do svojich služieb Carla Jenkinsona, ktorý sa na Emirates Stadium sťahuje z treťoligového Charltonu Atletic. Jenkinson pôsobil v mládežníckych reprezentáciách Anglicka a Fínska (momentálne reprezentuje Fínsko do 21 rokov). 19-ročný talentovaný hráč môže nastupovať na poste krajného, alebo stredného obrancu.

Jones zrejme „červením diablom“

Aj anglický šampión z Manchestru je už len kúsok do získania ďalšej letnej posily. United sa dohodli s Blackburnom Rovers na odstupnom za 19-ročného Phila Jonesa. Prestupový poplatok za tohto talentovaného univerzála, ktorý je považovaný za jeden z najväčších talentov súčasného anglického futbalu, by sa mal pohybovať na hranici 18 miliónov eur. O  jeho služby sa uchádzali v nedávnej minulosti aj konkurenčné mužstva Liverpoolu a Arsenalu. Zdá sa, že Fergusonovci im ho vyfúkli.