Main Content

''Najväčšia blbosť!'' - Tréner z Ligue 1 zosmiešnil plán van Bastena o zrušení ofsajdu

piatok, 20. január 2017 11:39 | Autor: Squashmaster

''Najväčšia blbosť!'' - Tréner z Ligue 1 zosmiešnil plán van Bastena o zrušení ofsajdu
''Najväčšia blbosť!'' - Tréner z Ligue 1 zosmiešnil plán van Bastena o zrušení ofsajdu | zdroj: © TASR

Holandská futbalová legenda Marco van Basten v predchádzajúcich dňoch šokoval celý futbalový svet niekoľkými radikálnymi návrhmi na zmenu pravidiel.

Bývalý skvelý kanonier Ajaxu Amsterdam a AC Miláno prezentoval celý rád zásadných zmien a jednou z nich bolo aj úplné zrušenie ofsajdov, čo by nepochybne bolo obrovským zásahom do najpopulárnejšej hry sveta a mnohí futbaloví fanúšikovia si to nevedia v praxi predstaviť.

Van Basten je momentálne technickým šéfom FIFA, ale ani táto skutočnosť nezabránila francúzskemu trénerovi FC Rennes Christianovi Gourcuffovi, aby sa doňho poriadne obul.

"To je tá najväčšia blbosť, ktorú som za posledný čas čítal a to som čítal správne. Jeho návrh na zrušenie ofsajdov je nezmerateľný nezmysel. Vrátili by sme sa k časom, keď hrala dedina proti dedine a v tom čase to končilo smrťou niektorých hráčov. Ofsajd je dôkazom kolektívnej inteligencie. Ak by sa zrušil, zanikol by aj kolektívny duch. Pravidlo o ofsajde je jedným zo základov futbalu, ak tomu nerozumiete, nerozumiete futbalu," povedal na tlačovej konferencii podľa portálu www.the42.ie.

Na twitteri, zrejme aj pod tlakom verejnosti, van Basten napísal, že: "Môj nápad so zrušením ofsajdu je možno niečo pre diskusie v budúcnosti. Nie teraz!“

Zrušenie ofsajdu nie je jediný kontroverzný nápad Van Bastena. Navrhuje aj zavedenie oranžových kariet, či zámenu penált za nájazdy na brankára, aké sa realizujú v hokeji. Viac čítajte tu.

Čítajte tiež:



Hokejové nájazdy vo futbale?
Aj to je možná budúcnosť futbalu!