Main Content

Robben poriadne naložil hráčom, ktorí sa rozhodli prestúpiť do Číny

štvrtok, 19. január 2017 11:15 | Autor: Jakub Vaverka

Arjen Robben
Arjen Robben | zdroj: © TASR

Holandský futbalista Arjen Robben patrí medzi najskúsenejších hráčov súčasnosti. V Bayerne Mníchov si vybudoval meno, skúsenosti nabral v Chelsea či Reale Madrid. Najnovšie sa vyjadril k prestupovému boomu do čínskej ligy.

Do čínskej najvyššej súťaže v priebehu posledných rokov prestúpilo niekoľko zvučných mien. Spomenúť možno Teveza, Hulka, Oscara, Lavezziho, Johna Obi Mikela, Ramiresa či Jacksona Martineza. Robben bol s prestupom do Číny spájaný tiež, do Ázie sa ale nechystá.

„Svoje pôsobenie v Bayerne Mníchov si užívam. Hrám v jednom z najlepších tímov na svete. Prestup do Číny neprichádza do úvahy. Keď tam odídete, dávate najavo, že vaša kariéra je na konci. Ja chcem hrať na najvyššej úrovni čo najdlhšie,“ začal Holanďan pre  Radio538.

Bývalý hráč Realu Madrid má na čínsky prestupový boom jednoznačný názor. „Prestupy do Číny sú šialenstvo. Ponúkajú skutočne šialené peniaze. Taktiež som dostal niekoľko ponúk. Peniaze od nich sú tak vysoké, že ich musíte prinajmenšom aspoň zvážiť,“ priznáva Robben.

Dlhoročný holandský reprezentant pokračuje ďalej. „Ponúkajú vám štyri, päť, možno až šesťkrát viac, ako vám dajú veľké európske kluby. Peniaze však pre mňa nikdy neboli motiváciou. To je dôvod, prečo mám tak skvelú kariéru. Futbal je pre mňa o inom.“

Opora Bayernu Mníchov nechápe, prečo hráči v najlepších rokoch odchádzajú do Číny. „Nechápem hráčov, ktorí odchádzajú do Číny v 27 alebo 28 rokoch. Títo chlapci sú na vrchole svojej kariéry. Je to plytvanie. Kariéru máte len jednu. Chápem len tých, čo tam idú po tridsiatke.“