Main Content

Ancelotti sa zastal Thomasa Mullera a vyjadril sa k špekuláciam o jeho odchode

štvrtok, 19. január 2017 11:13 | Autor: Jakub Vaverka

Ancelotti sa zastal Thomasa Mullera a vyjadril sa k špekuláciam o jeho odchode
Ancelotti sa zastal Thomasa Mullera a vyjadril sa k špekuláciam o jeho odchode | zdroj: © TASR

Budúcnosť Thomasa Mullera v Bayerne Mníchov je vzhľadom na Nemcovu aktuálnu hernú mizériu nejasná. Majster sveta z roku 2014 nedokáže nájsť v tíme Carla Ancelottiho pohodu, čo využívajú ostatné kluby, ktoré sa ho snažia zlanáriť k sebe.

Thomas Muller nezapadá do herného štýlu, ktorý forsíruje taliansky tréner Carlo Ancelotti. V prebiehajúcom ročníku sa obľúbenému kanonierovi nedarí strieľať góly, ani na ne prihrávať.  Špekulácie o tom, že by mohol odísť preto silnejú. „Vôbec sa neobávam jeho odchodu. Je to víťaz, má vnútornú silu a nikdy sa nedostáva do depresie. Je vysoko pozitívny a dokáže sa zasmiať aj sám na sebe,“ začal spochybňovať tieto tvrdenia Ancelotti v rozhovore pre ESPN FC.

27- ročný nemecký reprezentant sa do streleckej listiny v 13 zápasoch tohto ročníku zapísal iba raz. „Samozrejme, nie som hlúpy. Vidím, že nie je krídlo a to, že nemôže hrať ani na pozíciách, kde hrajú Arjen Robben a Douglas Costa. Nebudem od neho žiadať, aby imitoval Robbena. Muller dokáže použiť svoju inteligenciu, aby si našiel správnu pozíciu v správnom čase. Vytvára šance a pomáha spoluhráčom,“ pokračoval boss Bayernu Mníchov, ktorý odmieta verejne kritizovať slabú formu svojho zverenca.

O útočníka Bayernu Mníchov sa vo veľkom zaujímajú predovšetkým manchesterské kluby z Premier League. Ancelotti sa ale nebojí toho, že by Muller z klubu odišiel. Ani teraz a ani po sezóne. Práve naopak, Talian si uvedomuje kvality nemeckého strelca a jeho jedinečnosť. „Nie je to typický futbalista. Je to skvelý útočník. Dokáže vynikajúco čítať hru a rozumie taktike. U zakončovateľov to nie je také typické.“