Main Content

HOTOVO! Depay odchádza z Manchestru United!

štvrtok, 19. január 2017 09:29 | Autor: Timotej Gašper

HOTOVO! Depay odchádza z Manchestru United!
HOTOVO! Depay odchádza z Manchestru United! | zdroj: © TASR

V stredu večer sa oficiálne potvrdila nformácia o odchode Memphisa Depaya z Manchestru United. Nočná mora holandského reprezentanta je tak zdá sa na konci a jeho kariéra bude pokračovať vo francúzskej Ligue 1.

Memphis Depay je odchovancom akadémie PSV Eindhoven, kde sa z mládeže dostal až do prvého tímu, za ktorý nastupoval už ako 17-ročný. Zlomová sezóna 2014/2015, v ktorej dal Depay v Eredivisie 22 ligových gólov, priniesla Holanďanovi s ghanskými koreňmi veľké úspechy a začali sa oň zaujímať tie najväčšie kluby.

V lete 2015 prestúpil za 34 miliónov eur do Manchestru United, kde sa s jeho príchodom začala spájať prezývka „Nový Cristiano Ronaldo“ (napokon sa ukázalo, že mu vôbec neprospelo, keď ho prirovnávali k Ronaldovi). Depay sa v United presadzoval zväčša len pod Louisom van Gaalom, no nijako extra nepresvedčil ani vtedy. S príchodom Joseho Mourinha pred touto sezónou sa jeho herný čas zredukoval na minimum, čo ho nútilo k ráznemu kariérnemu rozhodnutiu.

Nočnú moru nadaného ofenzívneho futbalistu sa pokúsi ukončiť francúzsky Olympique Lyon, ktorý v stredu večer pridal na sociálnu sieť fotografiu s popisom: ,,Holandský reprezentant Memphis Depay prišiel dnes večer do Lyonu diskutovať a doriešiť svoju budúcnosť s Olympique Lyon. Agent Memphisa sa k rokovaniam pridá vo štvrtok.“

Z Depaya mal byť nový ťahúň United, no za jeden a pol sezóny odohral v drese červených diablov len 56 zápasov s bilanciou 7 gólov a 7 asistencií. Holanďan má stále len 22-rokov a ak rokovania s Lyonom skončia úspešne, v Ligue 1 bude mať skvelú príležitosť reštartovať kariéru a napraviť si reputáciu.

Podľa informácii zahraničných médii by mal Manchester United zaňho zinkasovať 25 miliónov eur.