Main Content

OFICIÁLNE: Bayern Mníchov získal dve bundesligové hviezdy!

nedeľa, 15. január 2017 11:27 | Autor: Timotej Gašper

OFICIÁLNE: Bayern Mníchov získal dve bundesligové hviezdy!
OFICIÁLNE: Bayern Mníchov získal dve bundesligové hviezdy! | zdroj: © TASR

Nemecký majster Bayern Mníchov len pred pár minútami oficiálne oznámil, že už v lete 2017 sa do jeho tímu pridá dvojica hráčov, ktorí patria medzi zvučné bundesligové mená.

Už predbežne očakávaný príchod Niklasa Suleho sa pre fanúšikov Bayernu stal konečne realitou. 21-ročný nemecký reprezentant prežíva v drese TSG Hoffenheim skvelé obdobie a o jeho podpis sa bilo viacero veľkoklubov na čele s Chelsea aj Bayernom. Dnes však Bayern oznámil, že sa dohodol s madým Nemcom na 5 ročnej zmluve, ktorá ho v Allianz Arene udrží minimálne do leta 2022. Napriek nízkemu veku odohral Sule v Bunndeslige už takmer sto zápasov a patrí medzi najväčšie mladé hviezdy súčasnosti.

Som veľmi šťastný, že budem hrať za Bayern, no tiež som koncentrovaný a zbytok sezóny a chcem ostať nohami na zemi,“ povedal 21-ročný Sule.

Druhou posilou sa stal Suleho spoluhráč z Hoffenheimu, Sebastian Rudy. 26-ročný odchovanec Stuttgartu patrí k najuniverzálnejším futbalistom v Nemecku a je všeobecne známe, že tréner Ancelotti rád pracuje s takými typmi. Rudy je známy ako pravý obranca no dokáže plnohodnotne hrať aj na poste defenzívneho štítu či na kraji zálohy. K Bayernu sa pripojí rovnako ako Sule 1.7.2017 a jeho kontrakt má platnosť na nasledujúce 3 sezóny.

Je to pre mňa viac ako sen! Hrať za jeden z najlepších klubov na svete je veľká česť,“ vyjadril sa po oficiálnom oznámení jeho prestupu.

Zatiaľ čo Sebastian Rudy sa k Bayernu pripojí vďaka končiacej sa zmluve zadarmo, cena za mladého Suleho sa odhaduje na približne 30 miliónov eur.

Sme viac než potešení, že sme podpísali dvoch nemeckých futbalistov a investovali sme tak do nemeckej budúcnosti. Rudy sa k nám pripojí ako voľný hráč a ohľadom Suleho sme sa s Hoffenheimom dohodli na odstupnom. Obaja sa k tímu pridajú 1.7.2017,“ znie v oficiálnom stanovisku klubu.