Main Content

Diego Costa sa pohádal s Contem a možno už čoskoro prestúpi do Číny!

sobota, 14. január 2017 12:24 | Autor: Timotej Gašper

Diego Costa sa pohádal s Contem a možno už čoskoro prestúpi do Číny!
Diego Costa sa pohádal s Contem a možno už čoskoro prestúpi do Číny! | zdroj: © TASR

Od včerajšia je témou číslo jeden v Anglicku správa, podľa ktorej by aktuálne najlepší strelec Premier League Diego Costa mohol už čoskoro odísť z Chelsea. Dôvodom má byť hádka s trénerom Contem a tiež astronomické peniaze, na ktoré Diega lanári nemenovaný čínsky klub.

Diego Costa prišiel do Chelsea Londýn v lete 2014 z Atlética Madrid. V aktuálnej sezóne sa pod novým trénerom darí celej Chelsea no hlavne španielskemu útočníkovi, ktorý dal v 19 zápasoch Premier League 14 gólov a je najlepším strelcom súťaže.

Všetko vyzeralo skvele až do včerajšieho dňa, kedy na povrch vyšla informácia, ktorej obsahom bol Costov náhly odchod z Londýna. Média spozorneli už pár dni dozadu, kedy sa Diego neobjavil na tréningu prvého tímu Chelsea a čerešničkou na torte špekulácií bolo vyradenie španielskeho útočníka z kádru pred zápasom proti Leicestru City, ktorý sa odohrá na King Power Stadium 14.1.2017.

Dôvodom vyradenia z tímu má byť problém z fyzičkou a následná hádka s trénerom. Je všeobecne známe, že taliansky taktik Conte si potrpí na dokonalú fyzickú pripravenosť svojich hráčov a zdá sa, že Costa tieto požiadavky nesplnil.

Pred uzatvorením zostavy som mal ešte šancu sa rozhodnúť. Všetko som si ešte skontroloval a rozhodol som sa ako som sa rozhodol. Nebudem to aktuálne špecifikovať,“ povedal Conte na piatkovej tlačovej konferencii.

Diego Costa už tri dni netrénoval s Chelsea a jeho agent, Jorge Mendes, sa aktuálne nachádza v Číne, kde vraj rokuje o potenciálnom prestupe svojho hviezdneho klienta. Do boja o zisk 28-ročného zakončovateľa sa vložil nemenovaný čínsky klub, ktorý núka plat až 30 miliónov libier ročne a pre Chelsea veľmi tučné odstupné.

Celá situácia by sa mala vyriešiť v nasledujúcich hodinách: Stane sa Diego Costa stane ďalším „otrokom“ čínskych miliónov?