Main Content

XI hviezd, ktoré mohli reprezentovať africké krajiny, no zvolili inak

sobota, 14. január 2017 12:05 | Autor: Timotej Gašper

Už dnes štartuje slávny Africký pohár národov, v ktorom si zmeria sily 16 najlepších reprezentácií tohto kontinentu. Okrem hviezd, ktoré sa na turnaji predstavia pozná svet aj ďalšie veľké mená, ktoré by mohli v istom prípade v minulosti aj súčasnosti výrazne turnaju pomôcť. Šport7 predstavuje zostavu velikánov, ktorí sa rozhodli nereprezentovať africkú krajinu.

Steve Mandanda (brankár)

Steve Mandanda (brankár)

Rodák z Konga sa s rodinou presťahoval do Francúzska ešte ako dvojročný a miesto futbalu začal pestovať iný šport. Robustný Steve mal našliapnuté k boxerskej kariére, no napokon vymenil boxerské rukavice za brankárske. Z akadémie Le Havre sa dostal do Marseille, kde strávil dlhých 9 rokov a vyhral viacero trofejí. Mandanda si vo Francúzsku urobil dobré meno a istú dobu patril medzi hlavné opory francúzskej reprezentácie.

Dnes je 31-ročný brankár hráčom Crystal Palace, kde ale už od novembra laboruje so zranením kolena. Napriek všetkému je Steve stále kvalitným brankárom a ak by sa pred rokmi rozhodol s reprezentáciou inak, Kongo by vstupovalo do turnaja oveľa silnejšie.


Foto: © TASR