Main Content

Hummels: Zimná prestávka nebude pre nás výhodou

utorok, 10. január 2017 14:01 | Autor: Squashmaster

Hummels: Zimná prestávka nebude pre nás výhodou
Hummels: Zimná prestávka nebude pre nás výhodou | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia klubová súťaž sveta Liga majstrov má momentálne zimnú prestávku. To isté zažíva aj nemecká Bundesliga, kde sa prvé tohtoročné kolo odohrá až 20. januára.

Samozrejme, prestávku si ako každý rok, tak aj tento, odpustili na Britských ostrovoch. Napriek tomu si obranca Bayernu Mníchov, Mats Hummels, nemyslí, že v prípade osemfinálového dvojzápasu Bavorov proti Arsenalu Londýn hrá prestávka v prospech nemeckého tímu.

"Myslím si, že to neovplyvní tímy v tejto rannej fáze LM. My, ako aj Arsenal, budeme vo svojom rytme. Do spoločného zápasu (15. február), budeme mať odohraté tri zápasy. Preto si nemyslím, že absencia zimnej prestávky v prípade Arsenalu bude hrať nejakú úlohu," povedal pre portál goal.com jeden z najlepších obrancov posledných rokov.

Bayern bol spočiatku tejto sezóny pod tlakom, keď novému trénerovi Carlovi Ancelottimu sa nedarilo úplne podľa predstáv vedenia. Avšak s uplynulým kalendárnym rokom sa rozlúčil sériou šiestich výhier v rade a prvým miestom v priebežnej tabuľke s trojbodovým náskokom pred obrovským prekvapením súťaže z Lipska.

Prvým duelom Bayernu v tomto roku bude utorňajší priateľský zápas s Eupenom a 20. januára už v ostrom súboji nemeckej ligy narazia na Freiburg.