Main Content

Uli Hoeneß, riaditeľ Bayernu, porozprával o 3 rokoch, ktoré strávil vo väzení

piatok, 6. január 2017 10:56 | Autor: Squashmaster

Uli Hoeneß, riaditeľ Bayernu, porozprával o 3 rokoch, ktoré strávil vo väzení
Uli Hoeneß, riaditeľ Bayernu, porozprával o 3 rokoch, ktoré strávil vo väzení | zdroj: © TASR

Uli Hoeneß strávil tri a pol roka za mrežami kvôli daňovému podvodu vo výške 28,5 milióna eúr. V marci minulého bol prepustený z väzenia a už v novembri sa znova stal riaditeľom Bayernu Mníchov (akoby sa nič nestalo). O svojom "pobyte" za mrežami neváha Hoeneß hovoriť otvorene a bez servítky, čo potvrdil aj v najnovšom rozhovore pre nemecký denník Die Welt.

Za mimoriadne tragickú udalosť považuje Hoeneß smrť svojho psa Kuna. "Moja manželka mi chcela povedať, že Kuno zomrel, no nemohla (pretože bol vo väzení). Musela zavolať preto do nemocnice, aby mi odkázali, že náš pes zomrel. Tak som sa dozvedel o tejto tragickej udalosti. Bol mi veľmi blízky," povedal pre nemecký denník.

"Nemáte poňatia ako to tam vyzerá. Nemôžete si so sebou zobrať žiadne potraviny, jednoducho nič," pokračoval úprimný exväzeň.

Hoeneß vo väzení aj vypomáhal s prácami v šatni, pomocou čoho si mesačne zaboril asi 80-90 eúr. Tieto peniaze mohol raz za dva týždne použiť na nákup potravín. Hlavnými nákupnými položkami boli chlieb, marmeláda, čokoláda a kupoval aj jedlo pre svojich spoluväzňov, predovšetkým ovocie, paradajky, ale aj olivový olej. Na Vianoce im chcel spraviť radosť a keďže sa osobne poznal so šéfom nemeckého McDonald's navrhol vedúcej väznice, že im kúpi Big Mac a Colu. Tá mu však s úsmevom, ale rázne odpovedala: "V žiadnom prípade, uvedomujete si, v akom zariadení ste?"

Dobrosrdečný Uli sa nenechal odradiť a o podobné gesto sa pokúsil ešte raz, ale bezúspešne.