Main Content

Z vrcholu na nulu. Do Číny mieri za peniazmi ďalšia hviezda z Premier League

streda, 4. január 2017 14:26 | Autor: Timotej Gašper

Z vrcholu na nulu. Do Číny mieri za peniazmi ďalšia hviezda z Premier League
Z vrcholu na nulu. Do Číny mieri za peniazmi ďalšia hviezda z Premier League | zdroj: © TASR

Čínske lákanie na rozprávkové podmienky pokračuje aj počas tejto zimy. Prestúpil Oscar a Tévez a čoskoro sa k ním môže pripojiť ďalšie zvučné meno, ktoré je dobre známe najmä z Premier League.

Oscar, Hulk, Lavezzi, Alex Teixeira a ďalší hviezdni hráči sa či už na sklonku kariéry či v nízkom veku rozhodli pre odchod do Číny. Čoraz rýchlejšie populárna a rastúca futbalová Super League láka stále viac divákov, ktorí sa nevedia nabažiť veľkých hviezd.

Podľa najnovších správ britského plátku TheSun sa „otrokom“ čínskych miliónov čoskoro stane aj Christian Benteke. Rodák z afrického Konga vyrastal v Belgicku, ktoré sa neskôr rozhodol aj reprezentovať.

Do širšieho povedomia dostal v roku 2012, kedy prestúpil z KRC Genk do Aston Villy. V drese „Villans“ bol robustný útočník ťahúňom celé tri roky a viacero popredných klubov sa bilo o jeho podpis. Bitku vyhral Liverpool, ktorý zaplatil 47 miliónov eur, no Bentekemu nové prostredie akosi nesadlo a už po roku na Anfielde odišiel do Crystal Palace, kde sa ale podľa médií tiež nemusí zdržať dlho.

Čínsky klub Peking Guoan núka belgickému útočníkovi týždenný príjem vo výške 195 tisíc eur, čo je takmer o 80 tisíc eur viac ako zarába v Crystal Palace. Celkový kontrakt má 26-ročnú hviezdu v Pekingu zaviazať na tri roky, počas ktorých si môže zarobiť až 25 miliónov eur.

Crystal Palace sú v tabuľke anglickej Premier League na neprijateľnom 17.mieste a musia teda vykonať výrazné zmeny. Nový tréner Sam Allardyce vraj nemá v pláne Bentekeho predávať, no jeho rozhodnutie chce čínsky klub zmeniť pomocou takmer 47 miliónov eur.