Main Content

Weigl do Realu Madrid? Jeho agent sa vyjadril ku špekuláciam

streda, 4. január 2017 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Weigl do Realu Madrid? Jeho agent sa vyjadril ku špekuláciam
Weigl do Realu Madrid? Jeho agent sa vyjadril ku špekuláciam | zdroj: © TASR

Včera sa objavili informácie, podľa ktorých Borussia Dortmund ponúkla svojho talentovaného mladíka Realu Madrid. K celej situácii sa vyjadril agent Juliana Weigla.

Weigl má len 21 rokov, no už v útlom veku je členom základnej zostavy Borussie Dortmund a zaujíma sa oňho niekoľko tímov. Informácie, podľa ktorých mal byť ponúknutý Bielemu Baletu, sú však nepravdivé. „Nie je dôvod, aby bol hráč ako je Julian Weigl niekomu ponúkaný,“ začal hráčov agent Michael Decker.

Autorom informácií bol španielsky denník AS, plátok blízky Realu Madrid hlásal, že Dortmund ponúkol Weigla za mastné odstupné, pričom odmietol interes Barcelony a Manchestru City. „Tvrdiť, že bol Weigl niekomu ponúknutý je jednoducho nesprávne,“ cituje Deckerove slová portál Goal.

Weigl posilnil Dortmund v roku 2015, keď prišiel z mníchovského 1860. Dodnes odohral  za BVB viac ako 60 zápasov. V klube s ním vládne spokojnosť, hovorí sa o dlhodobej spolupráci.

„Rozhodli sme sa s klubom predĺžiť kontrakt do roku 2021 a to aj napriek tomu, že bol značný interes svetových veľkoklubov. Považujeme to za najlepšie riešenie pre všetky strany,“ dodal Michael Decker.

Denník AS však verí, že aj napriek novej zmluve do roku 2021 by prípadnému budúcemu prestupu Juliana Weigla do Realu Madrid mohol pomôcť dobrý vzťah prezidenta Bieleho Baletu Florentina Pereza a riaditeľa BVB Hansa- Joachima Watzkeho.