Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (6.6.2011)

pondelok, 6. jún 2011 19:51 | Autor: Martin Gregor

Prestupové klebety a špekulácie (6.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (6.6.2011) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Ján Ďurica v plánoch vicemajstra Turecka

Stopér slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Ďurica pravdepodobne opäť zmení dres. Dvadsaťdevaťročný účastník minuloročných MS vo futbale, ktorého súčasným zamestnávateľom je Lokomotiv Moskva údajne figuruje v plánoch vicemajstra “krajiny polmesiaca“ FC Tranzospor. Ďurica by sa tak mohol stať ďalším zo série našich reprezentantov pôsobiacich v tureckej najvyššej súťaži.

Hamšíka záujem teší, do Milána sa ale nechystá


Marek Hamšík patrí medzi najčastejšie zmieňované mená v talianskych periodikách v súvislosti s prestupom do iného klubu. Ofenzívny stredopoliar Neapolu, ktorý si zahrá v budúcej sezóne v edícií ligy majstrov však opäť zdôraznil, že svoj súčasný klub neplánuje opustiť a je v ňom nadmieru šťastný. Naposledy o jeho služby opätovne prejavilo záujem vedenie majstra talianskej Serie A AC Miláno.

Mintála lanári Hansa Rostock

Do tretice pokračujeme informáciami súvisiacimi s prestupovými plánmi slovenských futbalistov. O bývalého najlepšieho strelca nemeckej I. Bundesligy Mareka Mintála prejavila záujem čerstvo druholigová Hansa Rostock.  Ako je známe Marekovi po sezóne skončil platný kontrakt v 1. FC Norinberg a momentálne je bez zamestnávateľa. Na Slovensko, konkrétne do Žiliny sa podľa posledných vyjadrení nechce vrátiť, keďže jeho deti túžia po tom, aby ostala rodina pokope v Nemecku.

Klose odchádza z Bayeru

Miroslav Klose sa nedohodol na predĺžení zmluvy s jeho doterajším zamestnávateľom Bayernom Mníchov. Očakáva sa, že jeden z najlepších strelcov histórie svetových šampionátov a druhý najlepší strelec nemeckej reprezentácie (61 gólov v 109 zápasoch) opustí nemeckú ligu. V hre je predovšetkým španielska Primera Division, v ktorej sa intenzívne o jeho služby zaujíma Valencia.

Hiddink novým trénerom FC Chelsea

Holandský trénersky mág Guus Hiddink sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane staro-novým trénerom londýnskej FC Chelsea. Hiddink sa údajne už dohodol na ukončení spolupráce s Tureckou futbalovou federáciou (TFF), aby mu nič nestálo v ceste viesť jeden z najslávnejších futbalových klubov súčasnosti. Futbalový svetobežník viedol počas svojej kariéry reprezentácie Holandska, Kórejskej republiky, Austrálie Ruska a zmieňovaného Turecka. Okrem toho bol už aj trénerom Chelsea, s ktorou vyhral počas predchádzajúcej krátkej trojmesačnej anabázy anglický pohár (FA Cup).

Wesley Sneijder si vyberie medzi Manchestrom United a Manchestrom City

Holandský futbalový stredopoliar Wesley Sneijder, ktorý patrí v súčasnosti medzi najlukratívnejšie persony transferového trhu rieši pomerne veľkú dilemu. O jeho služby prejavili obrovský záujem oba manchesterské veľkokluby. Manchester United hľadá v Sneijderovi náhradu za Paula Scholesa. V prospech prestupu do slávnejšieho klubu z Manchestru hovorí fakt väčšej hernej vyrovnanosti a tradície, v prospech Citizens naopak túžba príchodu k vynikajúcemu priateľovi Nigelovi de Jongovi. Oba anglické veľkokluby sú ochotné zaplatiť Sneijderovi 200-tisíc libier týždenne.