Main Content

Ideálny klub pre Weissa ml.: RCD Espanyol Barcelóna?

pondelok, 6. jún 2011 17:14 | Autor: Jakub Vaverka

Ideálny klub pre Weissa ml.: RCD Espanyol Barcelóna?
Ideálny klub pre Weissa ml.: RCD Espanyol Barcelóna? | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Prestupové leto pomaly ale isto naberá na obrátkach. Zákulisné špekulácie sa točia aj okolo slovenských hráčov, ktorým sa v kluboch končí zmluva (prípadne hosťovanie), alebo o ich služby prejavili záujem skauti iných zvučných tímov.

Jedným z atraktívnych „artiklov„ na prestupovom trhu by mal byť počas leta aj talentovaný mladík Vladimír Weiss mladší, ktorý je síce stále kmeňovým hráčom miliardárskeho Manchestru City, ale v “Citizens“ pri obrovskej konkurencii ofenzívnych stredopoliarov a útočníkov ako Tévez, Touré, Nigel de Jong, David Silva, či James Milner by veľa šancí v nadchádzajúcej sezóne pravdepodobne nedostal.

Predovšetkým z tohto dôvodu vyskúšal syn reprezentačného kormidelníka Slovenska už dve sezóny  po sebe iný spôsob ako na seba upozorniť. Hosťovania v menej zvučných (a hlavne menej bohatých) tímoch sa zdajú byť pre “Vladiho” ideálnym riešením. Počas minulej sezóny pôsobil ako kmeňový hráč ManCity v štruktúrach klubu Glasgow Rangers. “Jazdcom“ z hlavného mesta Škótska pomohol výraznou mierou k zisku majstrovského titulu. Po prvýkrát v kariére si zahral aj v prestížnej Lige majstrov. Peknú sezónu, počas ktorej sa stal predovšetkým vďaka dravým prienikom miláčikom domáceho publika, žiaľ ukončil nešťastne a priskoro. Zlomenina nohy zastavila jeho rozbeh, musel vynechať koniec sezóny a so spoluhráčmi sa tešil zo zisku titulu len z tribúny. Jeho absenciu pocítilo aj Slovensko. V zápasoch s Andorrou, ale aj s Dánskom (v príprave) bolo cítiť, že nám na krídle chýbajú Weissove trúfalé finty a nebezpečné protiútoky. 

Ako sme spomínali Weiss ml. sa stal v Glasgowe okamžite miláčikom publika. Zopár dôvodov prečo tomu tak bolo nájdete v nasledujúcom videu.



Hosťovanie v Rangers sa „malému Vladovi“ po sezóne skončilo a do tohto klubu sa v tej novej už určite nevráti. Slovenský reprezentant si preto začal za pomoci svojho agenta hľadať už tretie pôsobisko na ďalšie hosťovanie, tentokrát v kvalitnejších ligách. Iste sa pýtate, prečo nie na prestup, keďže v “Citizens” bude v novej sezóne ešte výraznejšia konkurencia ako doteraz. Odpoveď je jednoduchá. Tréner City Roberto Mancini s Vladimírom Weissom stále počíta, podľa jeho slóv sa však musí ešte viac rozohrať, aby mohol byť platným hráčom na City of Manchester Stadium. Mancini zároveň nechce, aby išiel naspäť do Glasgowu, keďže škótska liga podľa jeho názoru nie je dostatočne kvalitná na to, aby z Weissa urobila skutočnú hviezdu futbalových trávnikov.

Podľa informácii, ktoré sa dostali na povrch z Britských médií je najhorúcejším kandidátom na ďalšie Weissove pôsobenie španielská Primera Division. Stopa skautov vedie až do Barcelony. Nie však na Nou Camp, kde trénuje najlepší klub planéty FC Barcelona, ale tesne vedľa na štadión El Prat, na ktorom sídli konkurenčný RCD Espanyol. Primera Division, ktorá je bez pochýb jednou z najlepších súťaži sveta by mala byť ideálnym miestom pre mladý slovenský talent. Technickí hráči sú totiž v Španielsku vždy vítaní aj v kluboch druhého sledu, čo by v slabšom klube anglickej Premier League až také isté nebolo. 

RCD Espanyol má po pár rokoch sucha opäť plány, ktoré sa dajú označiť ako veľmi sympatické. Zahŕňajú také miesto v tabuľke, ktoré by znamenalo pre Espanyol účinkovanie v jednom z európskych pohárov. My si myslíme, že účinkovanie v tomto klube by nášmu reprezentantovi jednoznačne prospelo a slovenský divák by mal o dôvod viac sledovať prestížnu La Ligu.

RCD ESPANYOL BARCELONA

Názov klubu:  Espanyol Barcelona
Rok založenia: 1900
Klubové farby:  modrá -biela
Názov domáceho štadiónu: El Prat Stadium
Kapacita štadiónu: 40 500 divákov
Otvorenie štadiónu: rok 2009
Víťaz národného pohára:  1929, 1940, 2000, 2006
Adresa: Paseo Olimpico, 17-19. 08038 Barcelona
Web:  www.rcdespanyol.com