Main Content

Slovenskí tenisti v uplynulom týždni (6.): Poláškov triumf, ženy sklamali

utorok, 23. marec 2010 08:34 | Autor: Lívia Godová

Slovenskí tenisti v uplynulom týždni (6.): Poláškov triumf, ženy sklamali
Slovenskí tenisti v uplynulom týždni (6.): Poláškov triumf, ženy sklamali | zdroj: SITA

Poláškov triumf na challengerovom turnaji v Sunrise, Hantuchovej a Cibulkovej stop v 2. kole na prestížnom turnaji v kalifornskom Indian Wells.

Daniela Hantuchová

Slovenská jednotka Daniela Hantuchová na svojom najobľúbenejšom turnaji nečakane skončila už v 2. kole po prehre s dvadsaťjedenročnou Taliankou Robertou Vinciovou za 101 minút 3:6 a 5:7. Víťazku z roku 2002 a 2007 sužovalo už od začiatku zápasu zranenie – seknutie v chrbte, ktoré si spôsobila na predzápasovom tréningu. Hantuchovej nevychádzalo v úvodnom sete prvé podanie. Počas druhého dejstva nevyužila tri šance na tajbrejk. „Bojovala som do poslednej loptičky, fanúšikovia ma výdatne povzbudzovali. Pochopiteľne, som sklamaná. Tenis je však už raz taký, raz ste hore, inokedy dolu,“ povedala smutne po prehratom zápase Daniela Hantuchová.

Dominika Cibulková

Aj Dominika Cibulková, roznako ako jej spoluhráčka s fedcupovej reprezentácie sa neprebojovala do tretieho kola. V 2. kole bola nad jej sily Talianka Sara Erraniová, s ktorou prehrala za 100 minút 5:7, 4:6. Zverenka trénera Jaroslava Bulanta stratila v úvodnom dejstve šesťkrát vlastné podanie. V druhom sete viedla už 4:2, no Erraniová získala štyri loptičky v rade. „Mala som problémy s tajmingom, čo je v Indian Wells už pomaly klasika. Súperka sa prezentovala nepríjemnou hrou. Mojím úderom chýbala správna dĺžka i razancia,“ uviedla Cibulková.
Obe Slovenky si z Kalifornie odnášajú 50 bodov do rebríčka WTA a 11 500 USD. Najbližšie sa predstavia na ďalšom významnom podujatí Miami.

Filip Polášek

 
Filip Polášek sa spoločne s Čechom Martinom Dammom stal víťazom challengeru v americkom Sunrise. V dramatickom finále zdolali najvyššie nasadenú česko-indickú dvojicu Lukáš Dlouhý, Leander Paes 4:6, 6:1 a 13:11. V supertajbrejku odvrátil česko-slovenský tandem šesť mečbalov, keď dokázali otočiť z 5:9 na 13:11. Polášekovi s Dammom pribudne 125 bodov do párového rebríčka.