Main Content

Real Madrid má vyhliadnutú celú futbalovú jedenástku

streda, 28. december 2016 01:31 | Autor: Jakub Mihálik

Real Madrid má vyhliadnutú celú futbalovú jedenástku
Real Madrid má vyhliadnutú celú futbalovú jedenástku | zdroj: © TASR

Najlepší klub na svete pre túto sezónu má momentálne stabilizovaný káder, no vyhliadol si viacero čerstvých posíl, ktoré sa v lete bude snažiť získať.

S informáciou prišiel španielsky denník AS, známy svojimi úzkymi väzbami s kráľovským veľkoklubom. Podľa článku majú mať Zinedine Zidana a Florentino Pérez vyhliadnutých až jedenásť hráčov, ktorí by mohli posilniť káder Los Galácticos, keďže klubu bol zmiernený zákaz prestupov rozhodnutím arbitráže.

Real Madrid v uplynulých mesiacoch valcoval všetko, čo sa dalo a známe futbalové pravidlo hovorí, že víťazná zostava sa nemení, no v lete 2017 by malo prísť v kádri Realu k menšiemu zemetraseniu. Na odchode má byť portugalský stopér Pepe, o ktorého majú eminentný záujem dva čínske kluby. Ako jeho náhradu si vraj vedenie Realu vyhliadlo gréckeho obrancu Sokratisa Papastathopoulosa z Borussie Dortmund. 

Na odchode je aj James Rodriguez, ktorý nie je spokojný so svojou zápasovou vyťaženosťou a španielsky denník špekuloval o možnosti výmeny na trase Madrid-Londýn, keď by Kolumbijčan bol súčasťou výmeny za belgického brankára Thibauta Courtoisa, túžiaceho po návrate do hlavného mesta Španielska. 

Ďalším hviezdnym menom na zozname je David Alaba, ktorý je už niekoľko rokov spájaný s prestupom do Realu, kde by s Marcelom vytvorili najlepšiu dvojicu ľavých obrancov na svete. Na opačnú stranu si mal Zidane vyžiadať Victora Mosesa, ktorý túto sezónu žiari v drese Chelsea.  
Juventus Turín sa má tvrdo usilovať o príchod Toniho Kroosa, ktorého chcú na štadióne Santiaga Bernabeua nahradiť Stevenom N´Zonzim zo Seville, prípadne mladučkým Julianom Weiglom z Borussie Dortmund. 

Prirodzene, hviezdne posilnenie by neminulo ani útok, keď sa skloňuje meno Edena Hazarda, ktorý netají svoj obdiv voči Zidanovi. Dlhšie sa hovorí aj o príchode Pierra-Emericka Aubameyanga z Dortmundu a samotný rýchlonohý útočník sa viackrát nechal počuť, že jedného dňa do Realu prestúpi, aby splnil sľub daný starému otcovi. Ďalším kandidátom, ktorý by mal nahradiť nekonzistentného Karima Benzemu, je španielsky reprezentant Vitolo z FC Sevilla. 

Real má chcieť využiť nespokojnosť Anthonyho Martiala so svojou súčasnou pozíciou na Old Trafforde a z anglickej Premier League by sa mal do Madridu podľa AS sťahovať aj Dele Alli z Tottenhamu. 

Jedenástka vyhliadnutých posíl: Courtois, Alaba, Sokratis, Moses, Weigl, Alli, N´Zonzi, Hazard, Martial, Aubameyang, Vitolo 


Káder Realu by naháňal strach, nemyslíte?