Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (4.6.2011)

sobota, 4. jún 2011 20:03 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (4.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (4.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Ricky van Wolfswinkel do Lisabonu

Dnešnú časť našej  rubriky začíname v holandskej Erdevisie. Mladý holandský reprezentant  Ricky van Wolfswinkel, ktorý od roku 2009 pôsobil v Ultrechte sa sťahuje do Sportingu Lisabon za prestupovú čiastku 5,4 milióna eur. 22-ročný mladík podpísal s Lisabonom kontrakt na 5 rokov.

Toni chce zostať

Pokračujeme v Serii A, konkrétne v mužstve „starej dámy“ . Talianské média špekulovali o odchode talianskeho reprezentanta Luku Toniho z Juventusu Turín. Ten však včera vyvrátil všetky fámy vyhlásením o svojom zotrvaní na Delle Alpi. Toni prišiel do Juventusu v januári a s klubom podpísal kontrakt do roku 2013.

Hamburg získal Jacopa Salu

Aj v nemeckej Bundeslige sa mužstvá pred novou sezónou posilňujú čoraz výraznejšie. Dnešná správa sa týka Hamburgeru SV, ktorý ulovil do svojich služieb mladého Jacopa Salu. Mladý Talian podpísal s 8. mužstvom uplynulej sezóny  Bundesligy kontrakt do 30 júna 2014. Sala oslávi v decembri len svoje 20 narodeniny . Doteraz hrával v rezerve londýnskych „The Blues“.

Henderson na Anfield?

Dnešnú rubriku ukončujeme na Britských Ostrovoch. Podľa informácií anglických médií sa liverpoolsky tréner Kenny Dalglish „ zahľadel“ do mladého Johana Hendersona. 20-ročný anglický záložník už má za sebou aj prvý štart za reprezentačné „Á-čko“. Henderson je odchovancom Sunderlandu, kde doteraz pôsobí. Ponuka Liverpoolu by sa vraj mala pohybovať na hranici 17 miliónov eur. Henderson bude reprezentovať Anglicko na blížiacich sa ME do 21 rokov v Dánsku.