Main Content

Vážne chorému chlapcovi sa splnil sen. Kopol si penaltu proti Chelsea

štvrtok, 15. december 2016 16:19 | Autor: Squashmaster

Vážne chorému chlapcovi sa splnil sen. Kopol si penaltu proti Chelsea
Vážne chorému chlapcovi sa splnil sen. Kopol si penaltu proti Chelsea | zdroj: © TASR

Život žiaľ občas píše aj tie menej veselé príbehy. Medzi ne určite patrí aj ten, ktorý patrí ešte iba päťročnému Bradleymu Lowerymu. Napriek tomu, že je to ešte dieťa, v roku 2013 (teda keď mal iba 2 roky), mu doktori diagnostikovali neuroblastóm, teda zhubný rakovinotvorný nádor nervového systému.

Bradley svoj prvý boj s rakovinou vyhral, no zákerná choroba sa mu vrátila v júli 2016 s veľmi zlými prognózami. Ani táto skutočnosť však nezobrala malému Bradleymu chuť do života a stredajší zápas anglickej ligy medzi domácim Sunderlandom a Chelsea navštívil, ako by o nič nešlo a s úsmevom na perách sa rozprával s hráčmi domáceho celku.

Klub tiež vyrobil dres s jeho menom a číslom 5, ktorý symbolizuje jeho vek. Tento dres dokonca bol na oznamovacej tabuli pod strechou štadióna.

Predstavitelia domácich Čiernych mačiek tiež urobili veľmi ľudské gesto, keď si mladý bojovník pred výkopom samotného stretnutia mal možnosť kopnúť penaltu proti brankárovi hostí Ismaru Begovičovi. Ako bolo neskôr vysvetlené jeho matkou, malý Bradley už dlhšiu dobu sníval o tom ako strelí gól v drese Sundelrandu na domácej pôde Black Cats.



"Existuje len jeden Bradley Lowery, existuje len jeden Bradley Lowery, existuje len jeden Bradley Lowery."

Podľa nemeckého denníka Die Welt dostal chlapec približne 11 000 vianočných pozdravov.

V tejto súvislosti bol výsledok 0:1 v prospech The Blues druhoradý, lebo tak futbalisti, ako aj fanúšikovia, ukázali, že sme v prvom rade ľudia, až potom športovci. Pekným gestom bol aj status Cesca Fabregasa na sociálnej sieti, ku ktorému dopísal: ,,Veľmi rád som ťa spoznal Bradley".