Main Content

Toto si nedovolil ani Ferguson. Mourinho nahneval zamestnancov Manchestru United

streda, 14. december 2016 10:44 | Autor: Squashmaster

Toto si nedovolil ani Ferguson. Mourinho nahneval zamestnancov Manchestru United
Toto si nedovolil ani Ferguson. Mourinho nahneval zamestnancov Manchestru United | zdroj: © TASR

Kontroverzný portugalský kouč Manchestru United José Mourinho si zrejme pohnevá nejedného hráča a zamestnanca svojho klubu.

José Mourinho kvôli nepresvedčivým výkonom nariadil hráčom Červených diablov tréning aj v predvečer Štedrého dňa (24. decembra) o pol piatej povečer. A to aj napriek tomu, že ako každý rok, aj tentokrát hrajú všetky anglické kluby ligový zápas aj 26. decembra, na tzv. Boxing day. Doterajšou praxou podľa britského denníka The Independent bol ľahký raňajší tréning 24. decembra, predtým ako sa hráči rozutekali osláviť najväčšie sviatky roka za svojimi rodinami. Pod Louisom van Gaalom mali hráči dokonca 24. decembra celý deň voľno. Toto mimoriadne nariadenie Mourinha sa netýka len hráčov, ale aj nehráčského personálu klubu.

"Mourinho mal počas väčšiny sezóny na tréningoch tvár ako hrom. Očividne nie je spokojný s výsledkami. Týmto rozhodnutím definitívne zrušil Vianoce," uvádzajú zamestnanci klubu.

"Každý je naozaj nahnevaný. Nikdy o takom niečom nikto v United nepočul, dokonca ani za Alexa Fergusona," uvádza pre britský denník jeden zo zamestnancov.

Ide o reakciu známeho excentrického trénera, ktorý nemá rád prehry, na nepriaznivý vývoj v anglickej lige. V poslednom kole síce United na domácom štadióne Old Trafford porazili silný Tottenham Hotspur 1:0, avšak celková šiesta priečka a trinásťbodová strata na prvú Chelsea ani zďaleka nezodpovedajú predstavám portugalského kouča.