Main Content

Hazard má v Chelsea rozprávkové bonusy. Zarobil vďaka nim milióny

sobota, 10. december 2016 11:57 | Autor: Squashmaster

Hazard má v Chelsea rozprávkové bonusy. Zarobil vďaka nim milióny
Hazard má v Chelsea rozprávkové bonusy. Zarobil vďaka nim milióny | zdroj: © TASR

Stránka Football leaks pokračuje v publikovaní utajovaných podrobností ohľadom platov futbalistov, či okolností transferov. Najnovšie sa týka belgického futbalového mága v drese londýnskej Chelsea Edena Hazarda.

25-ročný špílmacher aktuálneho vedúceho tímu anglickej ligy prestúpil do tímu The Blues v roku 2012 z francúzskeho Lille. Podľa doterajších informácii mala byť prestupová suma na úrovni 32,5 milióna libier, avšak podľa nových zdrojov bola táto suma o 4,5 milióna nižšia.

Zaujímavé su aj Hazardove bonusy. Predstavitelia londýnskeho veľkoklubu v sezone 2014/2015, kedy sa Chelsea tešila z majstrovského titulu a Hazard bol vyhlásený za najlepšieho hráča sezóny v Premier League, vyplatili Belgičanovi podľa klauzuly v jeho zmluve neuveriteľných 2,4 milióna libier.

Len pre porovnanie, Hazardov krajan Kevin de Bruyne má u ďalšieho mimoriadne bohatého anglického klubu Manchester City podobnú klauzulu, avšak jeho odmena je v porovnaní s Hazardom priam mikroskopická - „len” 60 000 libier. Zaujímavé je, že kľúčový hráč Citizens by aj v prípade zisku Zlatej lopty získal v porovnaní s Hazardovou sumou za najlepšieho hráča sezóny iba desatinu - 239 000 libier.