Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (3.6.2011)

piatok, 3. jún 2011 18:39 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (3.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (3.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Friedel „kohútom“

Dnes začíname správou z Ostrovov. Týka sa prestupu pomerne známeho brankára Premier League Brada Friedela. 40-ročnému gólmanovi koncom júna končí zmluva v Aston Ville, čo využil londýnsky Tottenham na to, aby ho prilákal do svojich služieb. Bývalý americký reprezentant pôsobil v Aston Ville od roku 2008. Na White Hart Lane by mal byť vážnym konkurentom Heurelia Goméza v boji o post jednotky „kohútov“.

Inter sa zaujíma o Bastosa

Pokračujeme v Serii A, konkrétne v tíme milánskeho Interu. Podľa najnovších správ sa „čierno-modrí“ aktívne zaujímajú o brazílskeho zadáka Lyonu Michela Bastosa. O 27-ročného Brazílčana prejavil záujem aj konkurenčný Juventus Turín, preto bude veľmi zaujímavé ako sa celá situácia v najbližších dňoch vyvinie. Bastos pôsobí v Lyone od roku 2009.

Lehmann a Schalke

„Pričuchneme“ aj do špekulácií z nemeckej Bundesligy. Po tom čo sme vás včera informovali o tom, že Schalke 04 získalo mladého Fahrmanna z Eintrachtu Frankfurt by vraj klub z Gelsenkirchenu chcel ešte viac „vystužiť“ svoj brankársky post. Klub vraj intenzívne poškuľuje po veteránovi Jensovi Lehmannovi, ktorý pôsobil od marca v londýnskom Arsenale.

„Sťahovanie“  Lopéza?

Aj posledná správa dnešného dňa sa týka brankárskeho postu. Zdá sa, že už nič nebráni sťahovaniu Davida de Geu do Manchestru United a tak Atletico Madrid hľadá jeho nástupcu. Podľa správ španielskych médií by sa ním mal stať Diego Lopez z Villarrealu. Atletico chce vraj predstaviteľom „žltej ponorky“ ponúknuť za 29-ročného brankára 4 milióny eur.
Lopéz pôsobí vo Villarreale od roku 2007.