Main Content

Willian o odmietnutí Tottenhamu: Bolo mi to jedno

piatok, 9. december 2016 12:18 | Autor: Jakub Vaverka

Willian
Willian | zdroj: © TASR

V lete 2013 bol prestup Williana z Anži Machačkala do londýnskeho Tottenhamu Hotspur na spadnutie. Do prestupového boja o Brazílčana sa však nakoniec zapojila aj Chelsea, ktorej dal záložník prednosť. S odstupom vyše troch rokov číslo 22 hovorí o odmietnutí Kohútov.

Prestup Williana do Chelsea v lete 2013 je označovaný ako takzvaný „last minute transfer“, a teda nákup na poslednú chvíľu. Tesne pred dohodou s The Blues však bol favoritom na Brazílčanovo získanie Tottenham Hotspur.

„Neviem, ako by som ten moment vysvetlil. Myslím si však, že to bola najlepšia chvíľa v mojom živote. Podpis zmluvy s Chelsea bol snom, ktorý sa stal skutočnosťou,“ cituje slová 28- ročného záložníka ​Star.

V súvislosti so Spurs bol Brazílčan spájaný prakticky celé leto, klub mal byť dokonca dohodnutý s ruským celkom Anži Machačkala na odstupnom. „Išiel som, kam som chcel. Ostatné ma nezaujímalo. Bolo mi to jedno. Bolo to náročné, ale so Spurs som kontrakt nepodpísal. Na poslednú chvíľu sa totiž ozvala Chelsea. Povedal som im, že mi je to ľúto, no hrať za CFC je môj sen.“

S tímom zo Stamford Bridge sa Willian stal v sezóne 2014/2015 majstrom Anglicka a v tom istom ročníku získal aj ligový pohár Capital One Cup. Počas uplynulého roka, v ktorom boli The Blues veľmi kritizovaní, bol práve hráč s číslom 22 jedným z mála futbalistov Modrých, s ktorými vládla medzi fanúšikmi spoločnosť. „Keď som prišiel do Chelsea, bol som veľmi veľmi rád, že môžem za tento klub hrať a vyhrávať s ním tituly. Som tu a som naozaj veľmi šťastný,“ dodal.