Main Content

John Terry: Mladí hráči to majú v Anglicku veľmi ťažké

piatok, 9. december 2016 12:44 | Autor: Jakub Vaverka

John Terry: Mladí hráči to majú v Anglicku veľmi ťažké
John Terry: Mladí hráči to majú v Anglicku veľmi ťažké | zdroj: © TASR

Kapitán Chelsea John Terry patrí na Britských ostrovoch medzi najrešpektovanejších futbalistov. S Modrými vyhral za vyše dve desaťročia, čo mohol. Najnovšie sa vyjadril na adresu mladých futbalistov, ktorí to majú podľa jeho názoru v tejto dobe náročnejšie, ako tomu bolo kedysi.

Kapitán Chelsea John Terry sa prebojoval do prvého mužstva The Blues už ako tínedžer. Bývalý anglický reprezentant priznáva, že v tejto dobe majú mladí hráči situáciu komplikovanejšiu, ako tomu bolo v minulosti. Sleduje to v samotnej Chelsea, no taktiež v anglickej lige celkovo. Jeho slová preberá portál 90min.com.

„Myslím si, že mládežnícka základňa je silnejšia, ako v mojich časoch. Mladíci majú príležitosti, no je pre nich o niečo ťažšie dostať sa do prvého tímu. Často totiž dostanú len 10 – 15 minút na ihrisku. Keď som prišiel do klubu ako mladý hráč ja, dostal som šancu v piatich až šiestich zápasoch, aby som naplno ukázal čo vo mne je,“ uvádza kapitán londýnskeho veľkoklubu.

V súčasnosti hrajú v anglických tímoch predovšetkým legionári, počet domácich hráčov je výrazne nízky, pričom mladíci z akadémie sa objavia len z času na čas. „Myslím si, že v súčasnosti je pre mladých prerazenie do prvého tímu ťažšie. Keď sa pozriem na moje začiatky, keď som prišiel do Chelsea, na každú pozíciu boli asi traja hráči. Dnes je v hre viacej peňazí a konkurencia je vyššia,“ pokračuje JT.

V londýnskej Chelsea sa do prvého mužstva prebojovali Ruben Loftus- Cheek a Nathaniel Chalobah. Do zápasov však naskakujú prevažne v záveroch. Antonio Conte stavia legionárov zo Španielska, Belgicka či Brazílie. „Práve kvalita, ktorá sa nachádza v prvých tímoch je hlavným dôvodom komplikácií mladých hráčov,“ uzavrel John Terry.