Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: Vienna Capitals

piatok, 3. jún 2011 11:48 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: Vienna Capitals
Súperi Slovana na European Trophy: Vienna Capitals | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na zástupcu najvyššej rakúskej súťaže Vienna Capitals.

VIENNA CAPITALS

Základné údaje:
Rok založenia: 2000
Farby: žltá, červená, čierna
Tréner: Kevin Gaudet (Rakúsko)
Štadión: Albert Schultz Eishalle

Keď sa povie Capitals, tak sa všetkým vybaví Washington na čele s Alexandrom Ovečkinom.  Vienna Capitals je však iná káva. Mladý rakúsky tím, ktorý má len 11-ročnú históriu sa taktiež predstaví v Bratislave v zrekonštruovanej Slovnaft aréne.  Vienna skončila v minulej sezóne po základnej časti v domácej Erste bank Eishockey Lige tretia a do play-off vstupovala som smelými plánmi.

Vo štvrťfinále vyradili Graz poľahky 4-0 na zápasy, no  v semifinále tím z hlavného mesta stroskotal v sedemzápasovej sérii s mužstvom Red Bull Salzburg.  Káder okolo trénera Kevina Gaudeta si chce vylepšiť chuť po smolnom závere sezóny na letnom European Trophy, no konkurencia bude pre Rakúšanov naozaj veľká. Očakávame, že v silnom zastúpení viacerých tímov z Fínska, Švédska a Česka bude hrať zástupca rakúskeho hokeja na tomto turnaji len druhé husle.

Medzi hlavné opory tímu Capitals patria domáci reprezentanti Penker a Lakos a slovinskí hráči Rodmanovci, ktorých si tiež pamätáme z uplynulých MS v Bratislave a Košiciach.

Albert Schultz Eishalle

V preklade hokejová hala Alberta Schultza bol otvorená už v januári 1995 v hlavnom meste Rakúska, vo Viedni. V súčasnosti je tento štadión domovským stánkom hokejistov Capitals. Aréna má kapacitu len 4 500 divákov, čim sa zaraďuje medzi najmenšie spomedzi účastníkov European Trophy.