Main Content

Balotelli je výnimočný: Takú zmluvu ako on nemal žiadny iný futbalista

pondelok, 5. december 2016 15:24 | Autor: Squashmaster

Balotelli je výnimočný: Takú zmluvu ako on nemal žiadny iný futbalista
Balotelli je výnimočný: Takú zmluvu ako on nemal žiadny iný futbalista | zdroj: © TASR

Za posledné roky by ste zrejme väčšie "enfant terrible" svetového futbalu, akým je Mario Balotelli, hľadali len veľmi ťažko. Tejto skutočnosti si boli vedomí aj predstavitelia The Reds, ktorí do zmluvy s týmto kontroverzným hráčom (do Liverpoolu prestúpil Balotelli v roku 2014 z AC Miláno za 20 miliónov eur) zakomponovali aj dosť bizarnú klauzulu.

Túto informáciu priniesla platforma Football Leaks, ktorá sa detailne zaoberá všetkým podrobnosťami futbalových prestupov, ako aj jednotlivých hráčskych zmlúv.

Podľa teraz zverejnených informácii prisľúbil Liverpool Balotellimu štedrú odmenu vo výške 1,2 milióna za sezónu, pod jednou, prozaickou podmienkou: musel sa správať normálne, bez akýchkoľvek excesov.

Doslovné znenie tejto naozaj netradičnej a úsmevnej klauzuly bolo: "Ak hráč počas zápasov v rámci tejto zmluvy nebude poslaný z ihriska viac ako trikrát kvôli násilnému správaniu, opľutiu súpera alebo iného človeka, alebo neurazí iných ľudí svojimi slovami alebo gestami, dostane na konci sezóny k 30. júnu finančný bonus vo výške jedného milióna libier (1,2 milióna eur)."

Balotelliho pôsobenie na Britských ostrovoch sa skončilo fiaskom. Nastúpil iba v 28 ligových zápasoch a vsietil len štyri góly, čo ja na útočníka pramálo. Aj preto je momentálne Balotelli na hosťavaní vo francúzskom Nice.