Main Content

Conte v zime zabojuje o nemeckého reprezentanta. V hre 30 miliónov eur

piatok, 2. december 2016 10:35 | Autor: Timotej Gašper

Conte v zime zabojuje o nemeckého reprezentanta. V hre 30 miliónov eur
Conte v zime zabojuje o nemeckého reprezentanta. V hre 30 miliónov eur | zdroj: © TASR

Plátok TheSun informuje, že tréner Chelsea Londýn sa už v najbližšom období pokúsi získať mladú nádej nemeckého futbalu, no v boji o jeho služby bude musieť čeliť výraznej konkurencii.

Od leta 216 vedie Chelsea Londýn taliansky tréner Antonio Conte, ktorý si potrpí na prepracovanú a hlavne dobre fungujúcu obranu. Na spevnenie defenzívnych radov si podľa plátku TheSun vybral 21-ročného nemeckého reprezentanta Niklasa Suleho, ktorý už dlhšie dokazuje svoj potenciál a čaká na veľký prestup.

Niklas Sule sa cez Frankfurt a Darmstadt dostal v roku 2010 do Hoffenheimu, kde hráva dodnes. Z mládeže sa zdatný obranca prebil do prvého tímu, ktorého súčasťou je od roku 2013. Za ostatné tri roky sa z „Nikiho“ vypracoval prvotriedny bnundesligový obranca a v prvom tíme TSG Hoffenheim už čoskoro nastúpi na svoj stý zápas.

Obrovský talent neunikol záujmu ostatných klubov, ktoré sa úpenlivo snažia podpísať 21-ročného obrancu. Na čele rebríčka stojí londýnska Chelsea spolu s Liverpoolom, ktorým sa do defenzívnych radov tento “tank” určite zíde.

Aj keď môže nemecký faktor Jurgena Kloppa výrazne zapôsobiť na Suleho, Conte je vraj stopercentne odhodlaný získať robustného obrancu z Hoffenheimu. Niklas bol blízko odchodu aj v lete, no prestup si rozmysel a s TSG podpísal zmluvu až do roku 2019. Ani predĺženie zmluvy vraj nemá Conteho odradiť od snahy o Suleho podpis, za ktorý je Talian ochotný zaplatiť približne 30 miliónov eur.