Main Content

Mourinho zaostril na nechcenú hviezdu Chelsea Londýn

utorok, 29. november 2016 15:17 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho zaostril na nechcenú hviezdu Chelsea Londýn
Mourinho zaostril na nechcenú hviezdu Chelsea Londýn | zdroj: © TASR

Plátok The Sun píše, že tréner Manchestru United, Jose Mourinho, plánuje v nasledujúcich týždňoch získať hráča zo svojho predchádzajúceho pôsobiska Chelsea Londýn.

John Mikel Obi patril roky k základným pilierom zostavy londýnskej Chelsea, za ktorú dovedna odohral viac než 350 zápasov. Situácia sa však zmenila rastúcou konkurenciou, pričom nigérijský futbalista dostával čoraz menej herných príležitostí.

Jeho situácia sa zhoršila najmä po príchode Antonia Conteho, ktorý prevzal klub zo Stamford Bridge v lete 2016. Taliansky tréner si vybral hráčov, na ktorých chce stavať, no Mikel medzi nich nepatrí. 29-ročný futbalista má mnoho cenných skúseností a síl na to, aby ešte hrával na najvyššej úrovni a tak sa už čoskoro musí obzerať po novom klube.

Zlú situáciu chce podľa portálu 101greatgoals.com využiť Manchester United. Klub pod vedením bývalého trénera Chelsea Josého Mourinha má síce na poste defenzívneho záložníka veľkú konkurenciu, no v zime sa očakáva odchod viacerých hráčov na čele s Bastianom Schweinsteigerom, čo by teoreticky mohlo znamenať miesto pre reprezentanta Nigérie.

Mikel je súčasťou Chelsea Londýn už viac než 10 rokov no zdá sa, že toto spojenie sa už čochvíľa rozdelí. Vedenie United je podľa médií pripravené investovať 12 miliónov libier a Afričanovi zaručiť dostatočný herný čas.