Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (2.6.2011)

štvrtok, 2. jún 2011 17:53 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (2.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (2.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Lucho do Malagy za Nistelrooyom

Na úvod dnešného pokračovania populárnej rubriky „prestupové klebety” začíname čerstvou správou zo Španielska, podľa ktorej sa Malaga pokúsi získať do svojich služieb Lucha Gonzálesa z Olympique de Marseille. Španielsky klub je údajne ochotný za bývalého hráča FC Porto zaplatiť 12 miliónov eur. Išlo by tak už o druhý zaujímavý ťah Malagy po tom čo už je len otázkou času podpis zmluvy s hviezdnym Ruudom van Nistelrooyom.

Fahrmann náhradou Neuera

Pokračujeme v Bundeslige, kde Schalke 04 získalo náhradu za brankára Manuela Neuera odchádzajúceho do Bayernu Mníchov. Schalke podpísalo 4-ročný kontrakt s mladíkom Ralfom Fahrmannom z Eintrachtu Frankfurt. 22-ročný Nemec je odchovancom Schalke 04.

Coentrao zrejme Madridčanom

Vraciame sa opäť do španielskej La ligy. Konkrétne do kabíny „bieleho baletu“, do ktorej by sa mal podľa najnovších správ „presťahovať“ Fabio Coentrao. Benfica Lisabon údajne súhlasila s ponukou Realu vo výške 22 miliónov, ktorá sa však po možných úspechoch Madridčanov môže vyšplhať až do výšky 27 miliónov eur. O služby mladého Portugalčana mal nedávno veľký záujem aj mníchovský Bayern, no tento prestup stroskotal na odstupnom.

Liverpool chce Moukandjo

Posledná dnešná správa prišla z anglickej „kolísky futbalu“. Podľa správ tunajších médií si liverpoolsky tréner Kenny Dalglish vyhliadol svoju novú posilu v Ligue 1, konkrétne v tíme AS Monako. Benjamin Moukandjo Bilé, ako znie celé meno mladého kamerunského útočníka, pôsobí vo francúzskej prvej lige iba od januára. Do Monaka prišiel za odstupné 500 000 eur z druholigového Nîmes Olympique. V prípade dohody s Liverpoolom sa Monaku toto krátke pôsobenie Moukandjo-a v Ligue 1 určite vyplatí, keďže výška odstupného určite výrazne presiahne hranicu pol milióna eur.