Main Content

Victor Moses sa ocitol v hľadáčiku svetového giganta

sobota, 26. november 2016 13:32 | Autor: Timotej Gašper

Victor Moses sa ocitol v hľadáčiku svetového giganta
Victor Moses sa ocitol v hľadáčiku svetového giganta | zdroj: © TASR

Španielske médiá informujú, že nigérijský futbalista z Chelsea Londýn, ktorý prežíva skvelú sezónu, sa ocitol na zozname posíl jedného z najväčších klubov na svete.

Victor Moses prišiel do londýnskej Chelsea ešte v roku 2012, no pre veľkú konkurenciu a nedostatok skúseností šancu v prvom tíme nedostal. Klub zo Stamford Bridge ho najskôr poslal na hosťovanie do Liverpoolu, kde síce dostal herný priestor, no nijak extra nezaujal.

Sezónu 14/15 strávil v Stoke City a tam naznačil, že má nato hrávať na najvyššej úrovni, keďže v 23 zápasoch sa podieľal na 10 góloch. Tretie a zatiaľ posledné hosťovanie prežil Moses v minulej sezóne v kádri West Hamu, kde síce hrával, no príliš sa nepodieľal na góloch ani iných ofenzívnych činnostiach.

Počas letnej prípravy ale bývalý mládežnícky reprezentant Anglicka zaujal a tréner Conte sa rozhodol dať mu šancu v prvom tíme. 26-násobný reprezentant Nigérie dokonale sadol do nového systému 3-4-3 a každý zápas predvádza skvelé výkony. Raketová forma 25-ročného Victora rýchlo obletela futbalový svet a samozrejme vzbudila záujem tých najväčších klubov.

V máji 2016 West Ham odmietol Mosesove hosťovanie pretaviť v trvalý prestup, no teraz o pár mesiacov na to ho intenzívne sleduje FC Barcelona. Katalánsky klub podľa španielskeho plátku sport.es potrebuje fyzicky aj psychicky zdatného hráča a voľba mala padnúť práve na Victora Mosesa.

Tento potenciálny prestup však môže mať veľmi náročnú realizáciu, keďže tréner Conte sa vyjadril, že nemá v úmysle predávať kľúčových hráčov zostavy, ku ktorým od tejto sezóny patrí aj tento africký tank.