Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: Eisbären Berlin

štvrtok, 2. jún 2011 16:18 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: Eisbären Berlin
Súperi Slovana na European Trophy: Eisbären Berlin | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto wikipedia, skyscrapercity.com

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na nemeckého zástupcu z Berlína.

Eisbären Berlin

Základné údaje:

Rok založenia: 1954
Farby: červená, biela, modrá
Tréner: Don Jackson (Kanada)
Štadión: O2 World aréna

Eisbären Berlín skončil v minulej sezóne po základnej časti na tretej priečke a pred play-off mal veľké očakávania. Vo štvrťfinále narazil tím z hlavného mesta Nemecka na ERC Ingolstadt. Svojho prvého súpera na ceste k vytúženému titulu porazil v sérií hranej na tri víťazné stretnutia pomerom 3-1. Po tom ako rozbehnutí hráči Eisbarenu vo vyrovnanom semifinále vyradili aj DEG Metro Stars (3-2) vo finále doslova zničili hráčov Grizzly Adams z Wolfsburgu jednoznačným pomerom 3-0.

Eisbären Berlín má ako úradujúci majster nemeckej DEL-ky tie najvyššie ciele aj v letnom European Trophy Cupe. Vo svojej O2 World aréne bude hostiť bratislavský Slovan, proti ktorému bude vzhľadom na kvalitu líg miernym favoritom. Slovanisti si budú musieť dať pozor predovšetkým na Constantina Brauna, ktorý je pravdepodobne najznámejším hráčom úradujúceho majstra DEL.

O2 World aréna

Domácim stánkom hokejového klubu Eisbaren Berlín je multifunkčná O2 World Aréna. Počas hokejových zápasov pojme 14 200 divákov, no jej kapacita sa dá rozšíriť až na 17 tisíc počas koncertov, či na 16 tisíc počas domácich basketbalových stretnutí ELBA Berlín v nemeckej BBL. Novučká aréna bola otvorená v roku 2008 a jej cena sa vyšplhala na 165 miliónov eur.