Main Content

Schurrle ostro kritizuje Mourinha: ,,Odpísal ma!''

piatok, 25. november 2016 14:16 | Autor: Timotej Gašper

Schurrle ostro kritizuje Mourinha: ,,Odpísal ma!''
Schurrle ostro kritizuje Mourinha: ,,Odpísal ma!'' | zdroj: © TASR

Nemecký reprezentant Andre Schurrle sa len pred niekoľkými dňami pre plátok SportBild.de rozrozprával o svojom pôsobení v londýnskej Chelsea a tiež prezradil, kto stál za jeho neúspechom na Stamford Bridge.

Andre Schurrle je odchovanec Mainzu 05, no prvé úspešné roky prežil v Bayeri Leverkusen. Práve z farmaceutického celku ho v lete 2013 za 22 miliónov kúpila Chelsea Londýn, ktorej staro-novým trénerom sa vtedy stal Jose Mourinho.

Za obdobie 18 mesiacov dostal Nemec príležitosť ukázať sa v 65 zápasoch, v ktorých sa prezentoval 14 gólmi. Schurrle však pre Mourinha nebol hráč do základnej zostavy a do väčšiny stretnutí naskakoval len z lavičky náhradníkov.

Vo februári 2015 opustil Chelsea v prospech Wolfsburgu ale od leta 2016 je hráčom rozbehnutej Borussie Dortmund. V nedávnom rozhovore pre nemecký plátok SportBild.de Schurrle priznal, že pobyt v Premier League bol skvelý až na jeden faktor, ktorým sa stal portugalský tréner.

Mourinho mi ukázal, ako veľmi ťažký môže byť život futbalistu. Stačí vám jeden jediný nepodarený zápas odpíše vás, tak isto odpísal mňa,“ kritizoval 55 násobný nemecký reprezentant aktuálneho trénera Manchestru United.

Okrem problémov s malou hernou vyťaženosťou ale Andre predsa len na pôsobení v Chelsea našiel pozitíva. „Skúsenosti v Chelsea boli úžasné. Hrať proti najväčším hviezdam, presne tak som si to kedysi predstavoval. Bol to pre mňa sen, no následne som sa ešte aj zranil, čo ma úplne odpísalo zo zostavy a tréner so mnou už viac nerátal,“ dodal hviezda Borussie Dortmund.