Main Content

Ibrahimovič sa prirovnal k Napoleonovi: Možno by som mal urobiť to, čo on neurobil

streda, 23. november 2016 12:14 | Autor: Jakub Vaverka

Ibrahimovič sa prirovnal k Napoleonovi: Možno by som mal urobiť to, čo on neurobil
Ibrahimovič sa prirovnal k Napoleonovi: Možno by som mal urobiť to, čo on neurobil | zdroj: © TASR

Švédsky kanonier Zlatan Ibrahimovič neraz svojimi vyjadreniami potvrdil, že je naozaj jedinečný. Zakončovateľ Manchestru United najnovšie prekvapil prehlásením, v ktorom sám seba prirovnal k francúzskemu dobyvateľovi Napoleonovi.

Zlatan Ibrahimovič má s Manchestrom United kontrakt do roku 2018, no už teraz sa vo veľkom špekuluje o jeho ďalšej budúcnosti. Reálna údajne môže byť Švédova americká cesta. „Je to pre mňa naozaj veľká možnosť,“ začal bývalý útočník FC Barcelona pre denník Aftonbladet.

Kam budú ďalšie kroky najlepšieho švédskeho futbalistu za rok 2016 pokračovať po konci na Old Trafford je momentálne nejasné. „Vidím sa, že dobýjam Spojené štáty, rovnako ako som dobyl Európu. Vo futbale aj vo všetko inom. Veľa ľudí počas kariéry ostáva na jednom mieste, no ja cestujem dookola ako Napoleon a dobyl som každú krajinu, do ktorej som prišiel.“

V lete 2018, kedy sa Ibra stane voľným hráčom, bude mať takmer 37 rokov. „Možno by som mal urobiť to, čo  Napoleon neurobil. Prekročiť Atlantik a dobyť Spojené štáty americké,“ prekvapil zrovnávaním sa s legendárnou postavou francúzskych dejín bývalý bombardér parížskeho PSG.

O Zlatana Ibrahimoviča má mať už teraz záujem niekoľko tímov Major League Soccer. Hovorí sa napríklad o Los Angeles Galaxy, kde svojho času futbal propagoval David Beckham. Pred niekoľkými týždňami sa špekulovalo, že Švéd dostane od vedenia United ponuku na nový kontrakt. Tieto šumy vzhľadom na pokles formy čísla 9 ustali.