Main Content

Werder Brémy si cez Twitter vystrelil z Arsenalu

pondelok, 14. november 2016 10:08 | Autor: Timotej Gašper

Werder Brémy si cez Twitter vystrelil z Arsenalu
Werder Brémy si cez Twitter vystrelil z Arsenalu | zdroj: © TASR

Mediálne doberanie pokračuje. Po Celticu a Gladbachu prichádza na scénu Werder, ktorý na sociálnej sieti zosmiešnil londýnsky Arsenal. Predmetom bol skvelý výkon Serge Gnabryho, ktorý v lete prestúpil práve z AFC do Nemecka.

Serge Gnabry sa do Arsenalu dostal v roku 2011 ako 16 ročný talent a dlho to vyzeralo, že sa prebije do prvého tímu. Ani po piatich rokoch v Anglicku sa však Serge nedostal do základnej zostavy „The Gunners“ a preto zvolil odchod do Nemecka, kde oň dlhšie usilovali Brémy. Fanúšikovia Arsnealu však s týmto odchodom neboli veľmi spokojní, keďže Gnabry má od letnej olympiády v Brazílii skvelú formu.

V Bundeslige 21-ročný krídelník nadviazal na úspešné leto, keď má po 9 zápasoch na konte 4 góly a jednu asistenciu. Raketový vzostup zaujal aj Joachima Lowa, ktorý Gnabryho premiérovo povolal do prvého tímu Nemecka.

Predvčerom odohrali Nemci kvalifikačný zápas na pôde San Marína, kde mal Low možnosť otestovať jeho formu. Výsledok? Demontáž outsidera 8:0 a hetrik v podaní hviezdy Werderu Brémy.

Na výkon svojho zverenca ihneď cez sociálnu sieť reagovali Brémy, ktoré cez status na Twitteri podpichovačne poďakovali Arsenalu za Gnabryho.

V slovenskom preklade:
1. nemecký debut
2. hetrik
3. víťazstvo 8-0
4. Arsenal


Vtip je v tom, že Arsenal je medzi „trollmi“ (internetový užívateľ používajúci provokatívne vyjadrenia) označovaný za večne štvrtý tím, nakoľko „Gunners” dlhodobo nedokážu pretaviť dobre rozbehnutú sezónu v boj o anglický titul (a väčšinou skončia na 3 alebo 4 pozícii v tabuľke).