Main Content

Prestupové klebety a špekulácie (1.6.2011)

streda, 1. jún 2011 16:50 | Autor: Jakub Repa

Prestupové klebety a špekulácie (1.6.2011)
Prestupové klebety a špekulácie (1.6.2011) | zdroj: Jakub Repa pre Sport7.sk, foto SITA

Letné a zimné obdobie je vo futbale tradične spojené s transferovým šialenstvom. Predovšetkým kluby najslávnejších Európskych líg na čele s anglickou Premier League a španielskou La Ligou radi prekvapujú futbalovú verejnosť astronomickými kúpami. Prinášame vám ďalšie pokračovanie našej pravidelnej rubriky so súhrnom najnovších klebiet a špekulácií súvisiacich s letným prestupovým termínom.

Boerrigter novou posilou Ajaxu

Prvá správa dnešného dňa priletela z holandskej Erdvisie. Nový šampión Ajax Amsterdam získal posilu z RKC Waalwijk. Ide o 24 ročného útočníka Derka Boerrigtera. Tento Holanďan podpísal s Ajaxom zmluvu do júna 2014. Derk v Ajaxe už pôsobil a to v sezóne 2006/2007.

Owen zostáva

Dnes sa skončili všetky špekulácie anglických médií o budúcnosti Michaela Owena. Ten ju oficiálne spečatil s účastníkom finále Champions League a víťazom Premier League Manchestrom United. 31-ročný anglický veterán podpísal kontrakt na ďalší jeden rok. Owen pôsobí na Old Trafford od roku 2009, no veľa šancí v silnej konkurencií Rooneyho, Berbatova a Chicharita nedostal.

Lukaku chce mať jasno

Ďalšia správa sa týka belgického supertalentu Romelu Lukaka. Ten vyhlásil, že o svojej budúcnosti chce mať jasno do konca budúceho týžňa. Ďalej informoval o tom ,že prestúpi iba do jedného z top3  klubov v Anglicku. O 19-ročného futbalistu sa už v minulosti zaujímali londýnsky „The Blues“, no rokovania skončili neúspešne. Boj o Lukaku nevzdávajú ani „červení diabli“ z Manchestru a londýnsky „The Gunners“.

Podolski chce zostať

Na koniec zakotvíme v Bundeslige. Lukas Podolski vyhlásil, že neuvažuje o možnom prestupe z Kolína. Podolského meno sa spájalo hlavne s prestupom do rímskeho AS. Nemecký reprezentant prišiel do Kolína z Bayernu Mníchov v roku 2009.